Vacanța de Paști de o lună, la propunerea Ministerului Sănătății. Sorin Cîmpeanu, protest vehement după exemplul dat de Andreea Moldovan

Facebook - Sorin Mihai Cîmpeanu
Facebook - Sorin Mihai Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că un exemplu dat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care a afirmat că un copil infectat cu coronavirus şi-a îmbolnăvit toată familia, poate aduce un prejudiciu emoțional atât copilului dat exemplu, cât și altor elevi. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că ministerul său nu are o relație tensionată cu Ministerul Sănătății, iar dialogul este unul „responsabil”.

„Pe de-o parte, Ministerul Educației a admis solicitarea Ministerului Sănătății de a avea o vacanță de primăvară de o lună care să înceapă pe 2 aprilie. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a admis solicitarea Ministerului Educației conform căreia și-au exprimat acordul prin semnarea ordinului comun pentru ca școlile să rămână deschise atâta vreme cât se derulează simulările pentru Bacalaureat și Evaluare Națională în toate localitățile necarantinate. Țin neapărat ca școlile să funcționeze după principiul că se închid doar dacă evoluția epidemiologică o va cere”, a declarat Sorin Cîmpeanu la România TV.

Acuze de la Ministerul Sănătăţii, în ciuda "dialogului responsabil"

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că un copil infectat cu SARS-CoV-2 din colectivul de la școală și-a îmbolnăvit acasă părinții, bunicii, bona și alte două rude. ”Este deja absolut halucinant un caz în care un copil bolnav de la şcoală şi-a îmbolnăvit părinţii, cei patru bunici, bona plus un unchi şi o mătuşă. Deci, practic, este o transmitere extrem de largă şi de intensă”, a spus Moldovan la Digi24.

”Protestez vehement în calitate de om al educației și ministru al Educației! Protestez vehement pentru că nu este responsabilitatea unor elevi de vârstă mică și poate lăsa sechele profunde sentimentul de vinovăție pe care îl inducem unui copil care pentru simplul fapt că a dorit să meargă la școală, un lucru absolut normal, este învinovățit că și-a îmbolnăvit întreaga familie. Este un exemplu foarte periculos din punct de vedere pedagogic și din punct de vedere psihopedagogic.”, a mai argumentat ministrul Educației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel