Analiza lui CTP după finala fabuloasă dintre Djokovic și Federer de la US Open 2015

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat finala fabuloasă de la US Open 2015, disputată între liderul ATP, Novak Djokovic, și numărul 2 mondial, Roger Federer. Sârbul s-a impus în patru seturi, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, ”pentru că este cel mai elastic om care a ținut vreodată în mână o rachetă”, opinează CTP. Scriitorul spune că și-ar fi dorit ca elvețianul de 34 de ani să se impună în ultimul act de la Flushing Meadows, însă, după această noapte, își dorește ”mai mult decât orice” să-l vadă jucând în turnee și la 40 de ani.

Citește și: Novak Djokovic a câștigat US Open 2015, după o finală senzațională cu Roger Federer


Iată comentariul publicat luni dimineață de Cristian Tuodr Popescu pe pagina sa de Facebook:

”Arcușul Nole și vioara Federer

Roger Federer ar fi putut să se retragă în 2012, după ce a învins la Wimbledon – Pete Sampras așa a făcut, tot la 31 de ani, câștigând un ultim US Open. La 34 de ani, Regele Roger continuă să joace, dăruindu-ne un tenis de basm. Ce-ar fi fost Wimbledonul și US Open de anul acesta fără Federer?

Nu mare lucru, pentru că, în clipa de față, Novak Djoković este printre cei mai autoritari Nr. 1 mondial din istoria tenisului. Înfrângerile lui se numără pe degete. Federer nu a putut să-l biruie în noaptea asta pentru că Djoković este cel mai elastic om care a ținut vreodată în mână o rachetă, pare că mâinile și picioarele lui sunt extensibile ca ale lui The Mask Jim Carrey, recuperează mingi pe care ceilalți jucători nici nu le-ar atinge. Și când a alunecat și a căzut, foarte periculos, pe suprafața dură, nu s-a ales decât cu niște julituri, nicio scrântitură.

Din astfel de arcuiri incredibile și din serviciile câștigătoare, nu multe, dar produse exact când era nevoie, s-au făcut cele 3-4 puncte care i-au despărțit pe cei doi coloși. Foarte puțin a lipsit să vedem 5 seturi.

Vezi și: Clasament WTA: Ce se întâmplă cu Simona Halep după semifinala de la US Open 2015

Djoković a câștigat pentru că este cel mai bun, dar fiecare meci al lui Federer înseamnă o victorie pentru tenis. Umbrită, din păcate, de comportamentul spectatorilor de pe Arthur Ashe Stadium, în majoritate fani Federer, care încercau să-l deranjeze cu strigăte și aplaudau greșelile la serviciu ale lui Nole. Arbitrul principal, în schimb, în premieră o femeie, grecoaica Eva Asderaki, a demonstrat o precizie și un curaj ieșite din comun îndrăznind să anunțe out! prin „overrule”, peste tăcerea arbitrului de linie, pe atac Djoković, dar și pe atac Federer, și având dreptate.

Firește că am vrut și eu să învingă Federer, dar după noaptea asta nedormită îmi dau seama că, de fapt, îmi doresc mai mult decât orice să-l văd jucând în turnee și la 40 de ani”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel