Amprente de dinozauri, vechi de 100 de milioane de ani, descoperite în estul Chinei

Mai multe amprente fosilizate lăsate în urmă de dinozauri, cu o vechime de 100 de milioane de ani, au fost descoperite în provincia Zhejiang din estul Chinei, conform anunţului unei echipe de paleontologi, dat publicităţii marţi şi citat de agenţia Xinhua. 

Peste douăzeci de urme de tălpi, cu lungimi cuprinse între 22,7 centimetri şi 82 centimetri, au fost descoperite într-o aşezare din localitatea Lanxi, a declarat la Beijing Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China. Specialiştii estimează că dinozaurii care au lăsat în urmă aceste amprente aveau dimensiuni cuprinse între 3,8 şi 14 metri.

Urmele ar avea o vechime de aproximativ 100 de milioane de ani, provenind din Cretacic, potrivit anunţului. Descoperirea sugerează că numeroşi dinozauri sauropozi erau activi în această regiune despre care specialiştii cred că, la acea vreme, era bogată în apă şi vegetaţie. Xing Lida şi Martin Lockley, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, se numără printre autorii acestui studiu publicat în Historical Biology, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel