„Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.
Plusuri:
- produs eminamente dietetic, cu peste 90% apă, multe fibre și puține calorii (10cal/100g)
- bogate în minerale, mai ales potasiu (efect diuretic) și seleniu
- ciupercile au concentrația maximă de vitamine B din regnul vegetal- 100g acoperă 30-40% din doza zilnică de vit. B3 și B5
Minusuri:
- deși se spune că sunt bogate în proteine, mai mult gustul ne duce cu gândul la carne - conțin 3-4% proteine, față de 20-24% în carne
- pot da indigestie”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
„Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată - ciupercile absorb uleiul precum un burete”, a adăugat nutriționistul.