Amazon va zdrobi Google și Apple în continuare, când vine vorba de boxe inteligente

Apple și Google încă se străduiesc să se apropie de cota de piață a companiei Amazon.

Apple și Google încă se străduiesc să se apropie de cota de piață a companiei Amazon, când vine vorba de boxe inteligente și asistenți virtuali, iar trendul va continua și în 2021, a transmis The Verge.

În 2020, 70% din utilizatorii de boxe inteligente cu un asistent virtual integrat vor deține un Amazon Echo, în scădere cu 3 procente față de anul precedent. Până în 2021, o altă scădere de 3 procente va ține Amazon în poziția dominantă din acest domeniu.

Google deține doar o treime din piață

 (w670)

Compania eMarketer a transmis că doar 31,7% dintre utilizatorii de boxe inteligente vor deține un device Google în 2020, iar Apple este pus la socoteală în categoria „altele", care abia va trece de 18% în acest an.

„Am așteptat ca Google și Apple să se descurce pe această piață, dar Amazon a rămas agresivă", a spus analistul principal al eMarketer, Victoria Petrock.

Echo, cu un pas înainte

(w670)

Amazon a lansat funcționalități foarte utile pentru a-și îmbunătăți produsele Echo și celelalte dispozitive care suportă Alexa. Mai mult decât atât, faptul că Amazon le-a permis accesul terților și a făcut Alexa compatibilă cu alte dispozitive inteligente dintr-un smart home a întărit poziția companiei americane.

Cu toate că dispozitivele Echo sunt dominante în Statele Unite, acestea nu suportă atât de multe limbi precum competiția.

„În timp, vom vedea o încetinire a creșterii numărului de boxe inteligente în SUA, fiindcă oamenii se îndreaptă spre asistenți personali integrați în alte electrocasnice, mașini și dispozitive mobile", a spus Petrock. „Următoarea provocare a Amazon este menținerea dominanței în aceste medii noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel