Alpha Bank, emisiune de obligaţiuni ipotecare în valoare de 200 milioane euro

[] []

14 mai 2019 / 14:21
Salveaza PDF Comentarii

Alpha Bank România a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, o premieră pentru sectorul bancar din România, conform unui comunicat al băncii.

Obligaţiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate şi au obţinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody's. 

Atât investitorii instituţionali locali, cât şi cei internaţionali precum IFC şi BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacţie.

"La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziţia de locuinţe, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piaţa bancară locală cu acest nou instrument de finanţare, demonstrând încă o dată capacităţile sale de pionierat", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele executiv Alpha Bank România.

Obligaţiunile vor fi listate atât pe Bursa de Valori din Luxemburg, cât şi pe Bursa de Valori Bucureşti. 

"Obligaţiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanţare care vor contribui la dezvoltarea instituţiilor financiare din România şi a pieţei de capital", a mai spus Sergiu Oprescu.

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager şi Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24