EXCLUSIV  Alimente INTERZISE. Prof. dr. Eduard Apetrei: Teoria care dă peste cap concepția despre mâncare

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News, Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu'' a vorbit despre bolile cardiovasculare. Specialistul s-a referit și la noutățile care vizează acest domeniu în legătură cu alimentația.

"Bolile cardiovasculare sunt pe locul întâi privind mortalitatea și morbiditate. Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. (...) Haideți să vedem cum ne putem feri de boală. Acum ne referim la momentul până când apare boala. Lucrurile sunt destul de limpezi. Un mod de viață potrivit este de dorit. Pentru că vorbim de noutăți, noi întotdeauna spunem pacientului: 'nu fă cutare, nu fă cutare', ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este în sprijinul bolnavului. Când îi interzici ceva, bolnavul are rețineri.

Și atunci mă bazez pe o cercetare foarte amplă, comunicată recent, și anume - o cercetare făcută pe un număr impresionantă de oameni care arată următorul lucru. Apropo de alimentație, mai precis, nu trebuie să vorbim despre interdicții. Omul trebuie să mănânce absolut ce vrea, ce îi place, toată problema fiind legată de numărul de calorii, de cantitatea de alimente. Cercetarea a arătat diferența dintre persoanele care au mâncat cu o anumită limitare a caloriilor și persoanele care au mâncat cu interdicții, adică sub ideea - 'nu mâncați smântână, aveți grijă la grăsime etc'. Cei care au mâncat ascultând sfaturile doctorului, cu interdicții, au avut o evoluție mai proastă decât ceilalți care au fost atenți la numărul de calorii. Acest lucru dă peste cap concepția noastră privind grăsimile, alimentația bogată în acești nutrienți. Rămâne, în continuare, de dovedit evoluția acestor bolnavi pentru o perioadă de timp", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți aici:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel