Numeroasele zvonuri despre schimbarea culorii pielii cântărețului Michael Jackson încă mai circulă și la ani buni de la moartea lui.
Însă, așa cum susținea acesta, ar fi suferit de Vitiligo, o afecțiune care distruge pigmentul pielii.
O altă afecțiune care afectează pigmentul pielii este numită albinism, o anomalie genetică, care constă în lipsa totală sau parţială de pigmenţi în celulele ochilor, ale pielii sau ale părului.
Persoanele afectate direct, inclusiv rudele lor, au probleme de adaptare la această situație. Astfel, poate vom înțelege mai bine comportamentul lui Michael Jackson din ultimii ani de viață și faptul că stătea departe de restul lumii.
Atunci când Rosemere Fernanda de Andrade și-a ținut pentru prima dată în brațe copilul nou-născut, s-a gândit că probabil este vorba despre o încrucișare de gene, scrie "Daily Mirror".
Mamă a șase copii
Rosemere și fostul ei soț, Joao, sunt amândoi negri, dar fiica lor, Ruth, are pielea palidă, păr blond și ochi albaștri deoarece suferă de această condiție rară numită albinism. Se estimează că albinismul afectează 1 din 20 000 de oameni.
Însă, de atunci, femeia în vârstă de 31 de ani a mai avut doi copii cu albinism, dar și încă alți trei, care sunt negri.
Oamenii cred că este bona copiilor
"Atunci când mă plimb cu copiii mei, oamenii mă privesc ciudat deoarece arătăm atât de diferit. Mai demult, eram cu toții într-un centru comercial, iar cei de la securitate m-au întrebat unde este mama lor. Mă enervam foarte tare, dar mi-am dat sema că oamenii trebuie educați cu privire la ce înseamnă albinismul", explică aceasta.
Risc crescut de cancer de piele
Cea mai mare îngrijorare a mamei este că cei trei copii vor fi afectați deoarece nu au niciun pigment în piele.
Copiii sunt atât de sensibili la lumina soarelui, încât au nevoie de o cremă de protecție solară cu factor de protecție 100 pe care trebuie să o folosească o dată la două ore. De asemenea, le este permis să se joac afară doar seara.
"Sunt speriată că vor face cancer de piele deoarece nu au capacitatea naturală de a se proteja de razele soarelui. Trebuie să îi monitorizez constant pentru a fi sigură că nu se înroșesc, dar și pentru a îngriji eventualele arsuri provocate de soare", susține Rosemare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu