Alaska: 30 de balene au eșuat. Investigația, dificilă din cauza urșilor

Eșuarea misteriosă a unui număr de 30 de balene din vestul Golfului Alaska este investigată de către Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA (NOAA), însă accesul la carcasele plutitoare pentru a preleva mostre este îngreunată de prezența urșilor care se hrănesc cu ele.

Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA (NOAA) a declarat că eşuarea masivă a 30 de balene din vestul Golfului Alaska este un eveniment neobişnuit. Agenţia federală a anunţat recent planurile de investigare cu privire la motivele morţii balenelor, relatează International Business Times, potrivit gandul.info.

Julie Speegle, purtătorul de cuvânt al NOAA, este de părere că toxinele din alge pot constitui unul dintre motivele acestei întâmplări, chiar dacă momentan nu există nicio dovadă în acest sens.

Au mers la scufundări! Ce au găsit sub apă e incredibil

Teri Rowles, coordonatorul echipei responsabilă pentru sănătatea şi eşuarea mamiferelor marine, susţine că investigaţia este mai mult decât dificilă, întrucât accesul la carcasele plutitoare este aproape imposibil. Rowles a adăugat că urşii care se hrănesc cu carcasele balenelor eşuate reprezintă o problemă pentru siguranţa echipei de cercetare, care îşi doreşte să colecteze mostre. Până acum, cercetătorii au reuşit cu greu să adune mostre din carcasele balenelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel