Află unde este Moş Crăciun

Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială, NORAD, vă va arăta şi anul acesta traseul lui Moş Crăciun în sania lui trasă de reni. Funcţionarii şi oficialii NORAD îşi iau treaba în serios şi răspund la telefoane, emailuri şi oferă imagini live cu Moş Crăciun. Informaţiile pot fi găsite în opt limbi, printre care engleză şi franceză.

Autor: Anca Murgoci

Tradiţia urmării lui Moş Crăciun a început în anul 1955 atunci când Continental Air Command, precursorul lui NORAD, a primit un telefon de la un copil care întreba unde se află Moş Crăciun. În urma unei greşeli de tipar într-un ziar de publicitate, foarte mulţi copii au sunat la NORAD. Când a văzut că telefoanele nu se mai opreau, comandantul a început să se dea drept Moş Crăciun şi traditia continuă şi astăzi.

Purtătorul de cuvânt al NORAD, Teniente Alain Blondin, declară pentru BBC că sania lui Moş Crăciun este foarte uşor de detectat datorită renului Rudolf. Îndrăgitul ren trimite semnale infraroşii către sateliţii lor. Comandantul responsabil dă veşti copiilor ca şi cum ar fi din partea lui Moş Crăciun. El răspunde la miile de telefoane de la copiii din toată lumea.

Moş Crăciun poate fi urmărit pe Youtube, pe Facebook sau Google Plus, alte aplicaţii disponibile pentru smartphone sau pe navigatoarele auto. În 2010, NORAD a înregistrat 15 milioane de vizitatori unici. Copiii pot urmări traseul lui Moş Crăciun de pe data de 24 decembrie. Voluntarii NORAD vor fi prezenţi pentru a răspunde întrebărilor despre călătoria  Moşului venite pe adresa [email protected].

Aşa că fiţi cu ochii în patru şi urmăriţi-l pe Moş Crăciun aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel