Află aici cât este de nociv lucratul în ture

 Un nou studiu arată că persoanele care lucrează în ture de noapte au un risc accentuat de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral comparativ cu cele care lucrează pe timp de zi.

Autor: Anca Murgoci

Cercetarea publicată în British Medical Journal a avut la bază mai multe tipuri de studii publicate anterior la care au participat aproximativ două milioane de angajaţi. Turele de noapte pot interfera cu funcţia ceasului nostru biologic care aduce efecte negative stilului de viaţă. În general, oamenii care lucrează în schimburi au un risc crescut de apariţie a hipertensiunii şi a diabetului. Experţii recomandă limitarea turelor de noapte pentru a putea fi redus acest risc.

Oamenii de ştiinţă au arătat că munca în schimburi este asociată cu un risc de 23% de a suferi un infarct, 24% de a suferi alte evenimente coronariene şi 5% de a suferi alte probleme faţă de cei care au un program stabil. Între munca în schimburi şi rata mortalităţii nu a fost găsită nicio legătură.

Dan Hackman, profesor la Western University, spune că angajaţii care lucrează în schimb de noapte sunt mai predispuşi să doarmă prost şi să mănânce nesănătos. Ei nu au o viaţă ordonată în care să se odihnească şi să se alimenteze la ore potrivite. Toate aceste lucruri duc la perturbări ale activităţii sistemului nervos, la obezitate şi la creşterea colesterolului. De asemenea, turele de noapte afectează şi viaţa de familie.

Indiferent de programul de lucru, specialiştii recomandă să aveţi o alimentaţie sănătoasă, să faceţi sport şi să renunţaţi la fumat pentru a nu avea probleme cardiace, informează BBC Mundo.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel