Aerul condiționat poate provoca afecțiuni severe

aer-conditionat
aer-conditionat

Folosirea excesivă a aparatelor de are condiționat poate cauza grave probleme de sănătate, unele din acestea letale. Aceeași situație se aplică și pentru aparatele de aer condiționat care nu sunt întreținute corespunzător.

Folosirea excesivă a aparatelor de aer condiționat poate genera probleme de sănătate. Medicii susțin că printre cele mai cunoscute probleme de sănătate se află afecțiunile respiratorii, laringitele și nevralgiile care pot duce la paralizii faciale.

La persoanele care stau foarte aproape de un aparat de are condiționat pot apărea sinusuri, dureri de gât sau urechi, pleurezii, ochii iritați, dureri ale coloanei vertebrale, iar reumatismul se poate agrava. Pentru a evita aceste afecțiuni, medicii recomandă instalarea aparatul de aer condiționat la câțiva metri de locul în care stați, iar temperatura optimă să fie de 22 grade Celsius.

Filtrele necurățare, depozit de boli letale

Pe de altă parte, aparatele de aer condiționat se pot transforma foarte ușor într-un "depozit" de alergeni și acarieni. Vera Eniko Pall, medic pneumolog susține că în filtrele vechi și necurăţate se poate adăposti și dezvolta o bacterie denumită Legionella pneumophila, care poate provoca pneumonie severă, chiar letală.

Instalatorii recomandă curățarea periodică a filtrelor, prin spălarea lor cu apă și săpun de cel puțin două ori pe an, dacă sunt lavabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel