ACED:Lipsa unei soluţii a autorităţilor pentru platformele de ridesharing poate duce la costuri prohibitive pentru clienţi

Lipsa capacităţii administrative a făcut ca, în pofida eforturilor făcute de autorităţile de reglementare, eliberarea tuturor documentelor necesare autorizării şoferilor care fac ridesharing sau e-hailing să nu fie finalizată la 1 noiembrie, deşi toţi operatorii de transport alternativ sunt în diferite stadii de îndeplinire a condiţiilor necesare, se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, Cătălin Codreanu.

"În contextul controalelor efectuate astăzi de către Poliţia Rutieră asupra operatorilor de transport alternativ, Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală, organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din România, aminteşte că, în ciuda eforturilor făcute de autorităţile de reglementare de eliberare a tuturor documentelor necesare, lipsa capacităţii administrative a făcut ca acest lucru sa nu fie finalizat la 1 noiembrie, deşi toţi operatorii de transport alternativ sunt în diferite stadii de îndeplinire a condiţiilor necesare", se precizează în comunicat, scrie Agerpres.

Liderul Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală şi-a exprimat speranţa că legea privind transportul alternativ va fi publicată în Monitorul Oficial în câteva zile.

"Mai mult decât atât, Parlamentul României a adoptat deja o lege care prelungeşte termenul de conformitate până în februarie 2020. Legea va ajunge pe masa Preşedintelui României pentru promulgare în această săptămână şi suntem convinşi că publicarea în Monitorul Oficial este o chestiune de zile", se menţionează în comunicat.

Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală avertizează că lipsa unei soluţii din partea autorităţilor pentru funcţionarea legală a şoferilor care fac ridesharing poate duce la costuri prohibitive pentru clienţii platformelor de transport alternativ.

"Până la soluţionarea acestui aspect, însă, trebuie să găsim o soluţie pentru a oferi pasagerilor servicii de transport, în condiţii cât mai optime, astfel încât să nu ajungem din nou în situaţia din primăvară, când pasagerii aşteptau zeci de minute pentru a găsi o maşină disponibilă, iar costul ajunsese să fie prohibitiv. Avem încredere că noul Ministru al Internelor va acţiona în interesul cetăţenilor.", se precizează în comunicatul semnat de Cătălin Codreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel