EXCLUSIV  A trecut Paștele, vine 1 Mai. De unde se întorc și unde pleacă turiștii români

DN1
DN1

Topul destinaţiilor turistice preferate de români de Paşte a fost, pentru România, condus de turismul rural (Bran-Moieciu, Bucovina, Neamţ, Maramureş, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub munte), urmat de staţiunile balneoclimaterice (Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata, Băile Herculane, Covasna, Vatra Dornei etc.), staţiunile montane (în special Valea Prahovei şi Poiana Braşov), Litoral şi Delta Dunării.

Topul destinaţiilor externe a fost condus de ţări apropiate şi ortodoxe, precum Bulgaria şi Grecia. De asemenea, o parte dintre turişti, în special cei tineri, aleg city break-uri în oraşe europene. ŞI Israelul este o destinaţie căutată, dar la un nivel mai mic, deoarece de Paşte este o cerere foarte mare din toată lumea iar tarifele sunt destul de ridicate. De asemenea, au început să fie căutate şi ţări ortodoxe precum Rusia şi Serbia.

Pe destinaţiile externe au călătorit circa 50.000 de români, iar în România, circa 200.000 de români. Este normal ca ponderea să fie în favoarea României, deoarece de Paşte, la noi tradiţiile sunt bogate şi respectate, iar românii doresc să se simtă ca acasă. Majoritatea turiştilor de Paşte sunt familii cu copii, urmate de cupluri tinere.

Media tarifelor a fost de 150-200 de euro de persoană pentru 3 nopţi în România şi de 300-350 de euro de persoană pentru extern (cu excepţia litoralului bulgăresc, unde este mult mai ieftin).

Ca tendinţă, românii doresc să aibă toate serviciile incluse de Paşte şi solicită mici tururi, programe opţionale, divertisment.

România ar putea primi mai mulţi turişti străini de sărbători

“Deşi primim anual mii de turişti străini, din păcate, de Paşte nu stăm bine la acest capitol. Cred că agenţiile de turism specializate pe incoming ar trebui să exploateze şi să promoveze mai bine sărbătorile noastre precum Revelionul, Crăciunul sau Paştele, pentru că sunt unice în lume şi au o calitate de 5 stele. Poate doar în Grecia mai întâlnim astfel de sărbători, unde tradiţiile se respectă foarte bine”, susţine Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului Roman Plaza din Roman şi a Hanului Ancuţei din Tupilaţi – Neamţ.

Pentru turismul intern, mediile tarifelor sunt de 800 de lei / persoană pentru 3 nopţi pentru hotelurile din staţiunile montane, de 600 de lei de persoană pentru 3 nopţi cu demipensiune la o pensiune rurală şi între 600 şi 1200 de lei de persoană la hotelurile din staţiunile balneare. Toate aceste oferte includ dejunul pascal.

Ca o tendinţă îmbucurătoare, pachetele turistice de Paşte s-au vândut destul de repede şi din timp, mulţi turişti începând să se intereseze încă din timpul Târgului de turism de la ROMEXPO din noiembrie anul trecut.

1 Mai, sub semnul Litoralului 

Dacă de Paşte preferinţele românilor au fost dominate de turismul rural, majoritatea dorind să petreacă într-un mod tradiţional, de 1 Mai domină distracţia, iar în tppul preferinţelor conduce Litoralul românesc al Mării Negre.

Atenţie, turişti, ar fi bine să vă grăbiţi să faceţi rezervările, în special pentru mare şi pentru munte. Pentru multe hoteluri de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei sau Poiana Braşov, gradele de ocupare sunt între 80 şi 90%.

Pe partea de turism intern, topul preferinţelor turiştilor este condus de Litoralul românesc al Mării Negre, unde vedetele vor fi staţiunile Mamaia şi Vama Veche. Alături de Litoral, din ce în ce mai mulţi turişti aleg Delta Dunării.

Urmează staţiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Buşteni), alături de Poiana Braşov şi de regiunea de turism rural Bran-Moieciu. De asemenea, sunt solicitate şi regiunile cu turism rural dezvoltat, precum Bucovina, Maramureş, Neamţ, Oltenia de sub munte, Ţinutul Secuiesc, Mărginimea Sibiului.

Românii aleg, de asemenea, oraşele turistice precum Braşov, Sighişoara, Sibiu, Oradea etc. sau staţiunile balneoclimaterice.

În general, de 1 Mai tarifele sunt mai ridicate cu 10-20% decât în celelalte weekend-uri, datorită cererii mari. Vorbim, totuşi, de o sărbătoare.

Pe partea de turism extern, domină litoralul Bulgariei şi nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Corfu etc.).

De asemenea, mii de români vor alege city break-urile în oraşe europene precum Madrid (pentru care se înregistrează o creştere a cererii), Barcelona, Viena, Paris, Roma, Milano, Praga, Amsterdam.

Nu în ultimul rând, sunt români care aleg Dubai, croazierele mediteraneene sau alte destinaţii exotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel