70.000 de felicitări şi scrisori de Sfântul Valentin pentru un american de 104 ani

Un veteran american de 104 ani a primit peste 70.000 de felicitări şi scrisori de Sfântul Valentin, în urma unui apel umanitar.

William White, un veteran al Marinei americane în vârstă de 104 ani, posesor al decoraţiei Purple Heart pe care a primit-o în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a primit în acest an de Sfântul Valentin circa 70.000 de scrisori de dragoste şi felicitări, care i-au fost adresate atât din Statele Unite, cât şi din alte ţări, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Felicitările şi mesajele adresate lui "Major Bill", un maior pensionat care locuieşte într-un azil din Stockton, California, au început să sosească în număr tot mai mare după ce un coleg al său a lansat pe reţelele de socializare o companie intitulată "Operation Valentine" ("Operaţiunea Valentin"), prin care i-a îndemnat pe prietenii veteranului, dar şi pe internauţii din lumea întreagă, să îi trimită mesaje de felicitare cu ocazia acestei sărbători.

Campanie peste așteptări

Iniţial, obiectivul campaniei era de 100 de felicitări - aproximativ una pentru fiecare an din viaţa veteranului american - însă reacţia publicului a depăşit toate aşteptările.

"E pur şi simplu fantastic", a declarat William White, încojurat de numeroşi saci poştali conţinând felicitările ce i-au fost adresate.

Cu o săptămână înainte de Sfântul Valentin, care va fi celebrat în acest an în ziua de vineri, cel puţin 70.000 de scrisori au sosit pe adresa veteranului, provenind din toate statele federale americane, dar şi din ţări străine.

Rănit în Bătălia de la Iwo Jima

Au fost primite atât de multe scrisori, încât familia lui William White a fost nevoită să apeleze la voluntari pentru a deschide toate felicitările şi pentru a citi toate urările care îi erau adresate. William White s-a pensionat după o carieră militară de 35 de ani, pe durata căreia a participat la luptele din Pacific în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când a fost rănit în Bătălia de la Iwo Jima.

Pentru William White, această avalanşă de scrisori reprezintă ceva complet nou, mai ales că el nu a sărbătorit niciodată Sfântul Valentin, nici măcar atunci când soţia lui - cu care a fost căsătorit timp de 42 de ani - era încă în viaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel