Urmărește emisiunea live


Dispeceratul 112 de la Cluj a uitat să trimită ambulanța la un accident

dispecerat
dispecerat

 Caz unic, cel puțin până în prezent, la dispeceratul numărului de urgență 112. În urma unui apel pentru trimiterea unei ambulanțe la un accident de motocicletă, dispecerul de la 112 se pare că a uitat să trimită echipajul la fața locului, urmarea acestui incident soldăndu-se cu moartea motociclistului.

Un motociclist şi-a pierdut viaţa într-un accident grav la Cluj. Ambulanţa a ajuns la peste o oră de la anunțarea incidentului, iar   bărbatul nu a mai putut fi salvat. Raed Arafat a dispus o anchetă în acest caz.

 Accidentul s-a produs în localitatea Topa, în jurul orei 19.00. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul motocicletei şi a intrat într-un cap de pod. Martorii au cerut imediat ajutor la 112. Numai că dispecerul ambulanţei ar fi uitat să trimită salvarea la locul accidentului, scrie RTV.

 Tânărul a fost resuscitat minute în şir de un paramedic care a oprit în trafic. Acesta i-a făcut chiar şi intubaţie, dar degeaba.

 Apelul a ajuns la serviciul de ambulanţă la ora 19.34 de minute, iar un echipaj SMURD a plecat de urgenţă spre locul accidentului. Medicii au parcurs distanţa de 40 de kilometri în doar 26 de minute. Prea târziu însă pentru motociclistul care s-a izbit de un cap de pod. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânăr. Ei spun că bărbatul avea multiple leziuni, iar şansele de supravieţuire erau minime.

 Raed Arafat a cerut o anchetă în acest caz. Potrivit secretarului de stat, Raed Arafat a existat o întârziere între apelul primit la dispeceratul medical şi momentul în care solicitarea a ajuns la echipajul de pe ambulanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel