2012 este un an bisect. Află aici ce nu trebuie să faci

2012 este un an bisect. Vorbim aici despre o particularitate care se succede o dată la patru ani şi care corectează diferenţele calendaristice. În realitate fiecare an are 365 de zile şi şase ore.

Autor: Anca Murgoci

După cum explică cercetătorul de la Higher Council for Scientific Research, Manuel Minianes, plasarea anilor bisecţi o dată la patru ani a fost impusă de Dionisie cel Mic, un călugăr din Turcia, în jurul anului 200 d.Hr. Dionisie cel Mic a constatat diferenţa dintre calendarul iulian şi timpul real. Potrivit 20minutos.es, dacă acest lucru nu s-ar fi corectat, o dată la 500 sau 600 de ani, solstiţiul de vară ar fi putut urma solstiţiului de iarnă şi viceversa.  Călugărul a stabilit că pentru ca datele să coincidă în timp a fost necesar ca luna februarie să aibă o zi în plus.

Credinţele populare spun că oamenii care se nasc în ani bisecţi au puteri speciale sau ar putea fi vindecători. De asemenea, este bine să nu vă căsătoriţi în acest an pentru că riscaţi să vă despărţiţi după cîteva luni. Dacă vreţi să divorţaţi, mai gîndiţi-vă o dată pentru că aţi putea rămîne singuri tot restul vieţii. Nu este bine să vă schimbaţi locul de muncă, rezidenţa sau culoarea părului. De asemenea, nu este bine nici să demaraţi o afacere sau să construiţi o clădire pentru că nu veţi avea spor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel