1 milion de euro investiți în echipament medical la Cluj

Un echipament medical cu o vechime de 16 ani, ale cărui costuri de întreținere erau considerabile a fost înlocuit cu un RMN de ultimă generație la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. 

Echipamentul medical de înaltă performanță a fost instalat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, în locul unui RMN cu o vechime de 16 ani, ale cărui costuri de întreținere erau considerabile. 

Prețul RMN-ului a fost de aproximativ 900.000 euro (4.081.700 lei). A fost achiziționat în urma unei licitații electronice, la care au participat trei furnizori. În urma licitației publice, a fost obținută o reducere semnificativă a prețului – de peste 100.000 euro. RMN-ul urmează să fie achitat în 48 de rate lunare, cu fonduri din veniturile proprii ale Spitalului.

Noul echipament medical are costuri de întreținere mai mici și consumă mai puțină energie, comparativ cu modelele vechi. În 2016, costurile vechiului RMN au fost de aproape 300.000 lei. 

[citeste si]

„Media anuală a pacienților care au beneficiat de investigații de rezonanță magnetică, începând cu 2011 până în 2016, este undeva la aproximativ 2000 de persoane/ an. Dorim ca la RMN-ul nou să se lucreze în ture, dimineața și după-masa, inclusiv sâmbăta, astfel încât mai mulți pacienți să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin intermediul acestei politici de investiții ne dorim să oferim servicii prompte. Astfel, orice pacient internat în spital va beneficia de investigații medicale imagistice în cel mult trei - patru zile, de la data internării.”, a declarat managerul Spitalului, Petru Șușca.

În ultmii trei ani, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au mai fost achiziționate două echipamente CT (în 2015 și 2016) și un echipament RM (în 2016), toate de ultimă generație, în valoare totală de peste 2.500.000 euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel