1 MARTIE 2021, MĂRȚIȘOR. Ce să faci pentru a avea noroc tot anul

1 MARTIE 2021, MĂRȚIȘOR. Ce să faci pentru a avea noroc tot anul. De 1 martie sau Mărțișor, există câteva tradiții și obiceiuri care încă se mai păstrează și care se spune că aduc noroc.

1 MARTIE 2021, MĂRȚIȘOR. Ce să faci pentru a avea noroc tot anul

În zilele noastre mărțișorul primit în dar de la o persoană dragă se poartă toată luna martie, după care se pune într-un pom înflorit, pom roditor. De asemenea, există credința că, dacă îți vei pune o dorință atunci când vei agăța mărțișorul de ramurile pomului, aceasta se va îndeplini potrivit traditii-superstitii.ro.

În zona Transilvaniei există obiceiul ca mărțișoarele purtate să fie agățate pe la uși și fereste pentru ca norocul să intre în casă, iar ghinionul să fugă și să lase loc binelui.

În prima zi a primăverii, de mărțișor, în unele zone, părinții leagă la gâtul sau la mâna copiilor câte un bănuț de argint, ori de aur, însoțit de două fire răsucite, din mătase albă și roșie. Astfel, copiii vor fi feriți de razele arzătoare ale soarelui în timpul verii.

Vezi și: Mesaje de 1 MARTIE. Cele mai frumoase urări de Mărțișor

1 MARTIE 2021, MĂRȚIȘOR. Ce să faci pentru a avea noroc tot anul

Unii copii vor purta mărțișorul 12 zile la gât, apoi îl vor lega de ramura unui pom tânăr. Dacă pomului îi merge bine (înflorește, înverzește, face fructe) se crede că și copilului îi va merge bine.

În alte zone se obișnuiește ca mamele tinere să-și pună la gât un bănuț de argint. Bănuțul este tras prin brânză înainte de a fi purtat, ca să fie albe ca brânza și atârnat de un fir roșu pentru a se păstra rumene la față. Bănuțul este purtat până când vor înflori cireșii, când va fi agățat de ramurile acestora pentru a fi frumoase și sănătoase ca florile de cireș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel