Voiculescu, scandal transplant plămâni. Un medic l-a dat de gol pe ministru

Dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, l-a atacat crunt pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, în direct, la Antena 3, în ceea ce privește scandalul transplantului pulmonar. Ministrul Sănătății a recunoscut că nu prea se pricepe la această chestiune, dar vrea să facă toate verificările care se impun.

VEZI ȘI: PLÂNGERE PENALĂ pe numele ministrului VOICULESCU

Managerul Narcis Copcă a spus că bolnavii de plămâni, care sunt înscriși pe liste pentru transplant, așteaptă foarte mult pentru a pleca în străinătate, la operație.

De cealaltă parte, ministrul Vlad Voiculescu susține că statul român și-a asumat răspunderea ca atunci când sunt organele necesare, iar transplantul nu se poate face la noi în țară, bolnavii să meargă în străinătate.

"Corpul de control al ministrului a finalizat controlul pentru Agenţia Naţională de Transplant şi elaborează raportul, care va fi gata în şapte zile de acum încolo. Avem suspiciuni serioase că Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a fost acreditat sub presiune politică, iar faptul că acum vedem atacuri dintr-o parte a eşichierului politic ne dă un indiciu despre ce presiuni politice vorbim", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, reacție

"Este incredibilă neștiința acestui domn privind procedurile de transplant, costuri, precum și bunacuviință. I-am făcut o invitație scrisă, bărbătească, domnului ministru Voiculescu să vină și să rezolve problema. A zis că nu se pricepe la sistemul de sănătate și a trimis trei doctorițe, una din Craiova, una din Târgu Mureș și una din Iași, care iarăși nu știu cât se pricep la transplantul pulmonar. Uitați-vă despre ce prostii vorbim", a zis Narcis Copcă.

"Luni, pneumologia de la Sfânta Maria, despre care ministrul Voiculescu spune că nu există, iarăși o minciună groznică, a trecut pe listă încă două persoane care vor fi transplantate pulmonar. Faptul că printr-un abuz în funcție, dânsul a tăiat, fără nicio explicație, Spitalul Sfânta Maria de la plata asiguraților... a dus la consecințe deosebit de grave însemnând trei aspecte: decesuri, agravarea stării de sănătate a celorlalți pacienți, iar al treilea aspect este distrugerea centrului de transplant multiorgan", a mai zis managerul Spitalului Sfânta Maria la Antena 3, în emisiunea Oanei Zamfir.

"El nu are experiență medicală, nu înțelege ce se întâmplă în sistem, spune că noi nu suntem acreditați legal când guvernul a acreditat acest spital... Minte cu nerușinare când spune că a trimis Corpul de Control. Minte când spune că acum un an s-au făcut presiuni politice când noi am depus dosarul acum șapte luni", a subliniat Dr. Narcis Copcă.

Mai mult, managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, îl acuză pe Vlad Voiculescu că se face vinovat, indirect, de moartea unui pacient aflat pe lista de aşteptare a unităţii sanitare.

[citeste si]

Conducerea spitalui Sf Maria a anunțat că îi face plângere panlă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru că nu se poate face transplant pulmonar în România. Acuzația ar fi de abuz în serviciu.

Managerul spitalului, Narcis Copcă, spune că s-ar face presiuni din partea ministrului Sănătății și că acesta ar trimite controale ilegale la instituția medicală pe care el o conduce.

VEZI ȘI: Miza lui Voiculescu în scandalul transplantului pulmonar în România. Acuzațiile pacienților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel