Traian Băsescu, ironii la Victor Ponta, Ioana Petrescu și proiectul vieții. Dana Grecu: "Și-a bătut joc de ei"

Președintele Traian Băsescu și-a motivat respingerea reducerii CAS. A punctat motivația cu ironii la adresa premierului Victor Ponta, dar și la ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu. Dana Grecu a comentat în emisiunea sa: "I-a ironizat. Și-a bătut joc de ei". 

Iată atacurile președintelui Traian Băsescu la premierul Victor Ponta și ministrul Ioana Petrescu: 

1. "Nu știu dacă guvernul va atinge 2% din PIB, dar o creștere de măcar 0,3-0.5% din PIB tot trebuie facută, ceea ce înseamnă încă 2 miliarde lei. Dacă le adăugam la cele 11 miliarde lei care provin din MeTeO sau, ca să înțeleagă premierul Victor Viorel Ponta, eMTiO (pronunțat în engleză) ne trebuie anul viitor 13 miliarde lei în plus", este prima ironie a președintelui Traian Băsescu la premierul Victor Ponta.

2. Președintele Traian Băsescu a continuat: "Constatăm că anul trecut Guvernul a făcut trei rectificări negative din cauza nerealizării încasărilor. Sigur, premierul nu întelege economia și compara anii între ei". 

3. Al treia afirmație ironică la premierul Victor Ponta a fost: "Mă tem că poveștile pe care le spune când nu e de față cu mine, ci doar cu doamna ministru de Finanțe, le poate duce și la MeTeO sau eMTiO". 

4. "Față de alocația bugetară, pe primele 6 luni de la investiții s-au tăiat 22-25%. Iar efectul s-a văzut în creșterea șomajului. Nu am pretenția ca la nivelul Executivului să se înțeleagă ce înseamnă creșterea șomajului. La discuții mi-au spus că s-au creat 78.000 de locuri de muncă. Bieții oameni din Guvern trebuie să înțeleagă că nu te uiți doar la locuri create, ci și la cele pierdute.", a continuat Traian Băsescu. 

5. Președintele Traian Băsescu a continuat prin a subliniat că Guvernul Ponta nu are niciun proiect nou, ci doar a luat fonduri pentru proiectele Guvernului Boc- "În fine, dacă privim la absorția fondurilor UE, cifrele de anul trecut cu care se laudă Guvernul Ponta (mai sunt facturi încă nedecontate de anul trecut de 1 mld euro) sunt pe proiecte realizate de Guvernul Boc. Ei nu au reușit să semneze nici un proiect nou. În schimb, constat că au trimis facturi de 2,79% din valoarea fondurilor de coeziune. Asta înseamnă o creștere de 33% la 36% a valorii facturilor trimise la decontare. Foarte puțin". 

6. "Să aștepte misiunea FMI/CE cu care pot proba și poate, cu argumentele aduse de premier, ieri îi convinge pe cei de la Fond. Eu din păcate, eram la Varșovia, așa că nu m-a putut convinge", a spus președintele ironic, râzând. A adăugat că "presupunerile pentru reducerea CAS sunt doar în capul unor oameni care nu înțeleg că nicio instituție financiară nu acceptă astfel de argumente, ci doar valori precise". 

7. "Deci cu această motivație și cu propunerile de a nu ne grăbi, e foarte bine dacă se introduce reducerea CAS și de la 1 ianuarie, ceea ar prilejui apariția noului Cod Fiscal, ceea ce spunea doamna ministru, noua sa operă sau proiectul vieții dânsei. Eh, apare proiectul vieții, vedem cum stăm cu fiscalitatea, mai facem socoteli, apare bugetul de stat, care probabil va fi proiectului anului dânsei și al lui Ponta și apoi luăm decizia că de la 1 ianuarie reducem CAS dacă este sustenabi", a conchis Traian Băsescu ironiile la premier și ministru. 

Jurnalista Dana Grecu, a cărei emisiune a început imediat după declarația președintelui a exclamat: "I-a ironizat! Și-a bătut joc de ei!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel