SONDAJ. Cine preia discursul naționalist? Marius Pieleanu, patru nume cheie- Exclusiv

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seară, la Spitalul Militar, la ora 18:30. Tribunul a suferit un infarct. Știrea morții politicianului a venit ca un fulger. El fusese internat în dimineața zilei de luni și nimeni nu se aștepta ca tribunul să moară la doar 65 de ani.

După moartea lui Corneliu Vadim Tudor, pe scena politică a pătruns o întrebare: "Cine-i ia locul tribunului?". Corneliu Vadim Tudor a fost un personaj politic controversat, cu un discurs de multe ori extremist, astfel că întrebarea s-a referit strict la discursul naționalist al politicianului, fără amprentele proprii și unice ale tribunului.

Sociologul Alfred Bulai a oferit o analiză pentru DCNEWS, fără a putea da nume concrete ale unor politicieni. 

VEZI AICI: Sociologul Alfred Bulai: Cine-l înlocuiește pe Corneliu Vadim Tudor pe scena politică

Potrivit lui Alfred Bulai, din 2000, când era aproape ca tribunul să fie președintele României, fiind votat de peste 33% din electorat, Corneliu Vadim Tudor și-a pierdut electoratul în două momente-cheie. În 2004, când Traian Băsescu i-a preluat discursul și o parte din electorat, și în 2009, când a candidat la alegerile europarlamentare, pe lista PRM, și, practic, și-ar fi trădat discursul naționalist.

Astfel, golul de pe scena politică nu înseamnă neapărat câștigarea de electorat, într-o direcție sau alta, ci doar preluarea unei idei politice, naționaliste.

Ce spun cititorii DCNEWS

Cititorii dcnews.ro au oferit în comentariile articolului citat mai sus, două nume de politicieni care ar putea prelua discursul naționalist al lui Corneliu Vadim Tudor: Gabriel Oprea, președinte UNPR și ministrul Afacerilor Interne (MAI), Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită (PRU) și deputat ales pe listele PSD, și Traian Băsescu, fost președinte al României, care în 2004 a preluat discursul tribunului și o parte a electoratului său. 

Ce spune Marius Pieleanu (AVANGARDE)

Sociologul Marius Pieleanu, care deține Grupul de Studii Socio Comportamentale AVANGARDE SRL, cu o experiență a sondajelor de opinie considerabilă, contactat de DCNEWS și întrebat despre posibile nume de pe scena politică care ar putea prelua discursul lui Corneliu Vadim Tudor,  a răspuns direct: "Gabriel Oprea". El a continuat: "E greu, la PSD nu știu dacă e cineva, la PNL era Crin Antonescu, la UNPR e Gabriel Oprea, la ALDE e Călin Popescu Tăriceanu, evident".

În urma acestor opinii, DCNEWS vă invită să votați în ultimul sondaj DCNEWS părerea dumneavoastră și, de asemenea, să v-o exprimați și-n rubrica de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel