Marea manipulare a băncilor. Daniel Zamfir răspunde noului atac al BRD-exclusiv

Legea dării în plată este colacul de salvare pentru românii care simt că pierd bătăliile cu băncile. Deputatul Daniel Zamfir duce lupte grele pentru această lege, în timp ce băncile, odată la două-trei zile, îi bagă în sperieți pe români spunând, de exemplu, că programul 'Prima casă' va fi omorât. 

Mulți români aflați într-o situație disperată, fără ieșire, și-au pus speranțele în Legea dării în plată. Cu toate acestea, șefii unor bănci încearcă să arate că urmează un dezastru.

Philippe Lhotte, CEO al BRD-GSG, a făcut joi niște afirmații extrem de dure vizavi atât de Legea dării în plată, cât și față de inițiatorii ei. "Dacă Legea dării în plată va trece, programul 'Prima casă' va fi suprimat și persoanele particulare nu vor avea niciun avantaj ", a declarat joi, Philippe Lhotte, în cadrul unei conferințe de presă. "Legea este atât de absurdă, încât sper că bunul simț va prevala", a subliniat Philippe Lhotte, formuland chiar un atac direct la inițiatorii actului normativ, pe care i-a caracterizat drept "demagogi și populiști", scrie Bankingnews.ro. 

DC News l-a contactat de deputatul PNL Daniel Zamfir pentru a cere un punct de vedere după acest nou atac lansat din partea BRD.

"Dacă sunt demagog și populist... rămâne să aprecieze oamenii. Eu știu că ei sunt implicați în mari fapte de corupție și nu au calitatea morală să mă califice în vreun fel pe mine", a fost replica lui Daniel Zamfir.

"Cum vă explicați că tocmai băncile care au mari probleme cu legalitatea sunt cele mai vehemente? Ieri, Unicred a avut o reacție și nu a vorbit deloc în termenii în care vorbesc BRD, Raiffeisen Bank, BCR și altele. Raiffeisen Bank a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru transmiterea de informații false. Mai mult, Raiffeisen Bank și BCR au apărut în raportul Curții de Conturii că au deturnat bani de la programul guvernamental 'Banca pentru locuințe'. Despre BRD... ce să mai vorbim? BRD este o bancă cu mari suspiciuni de corupție", ne-a spus deputatul PNL.

Legea dării în plată NU înseamnă moartea programului 'Prima casă'

Băncile încearcă să sperie oamenii spunând că Legea dării în plată înseamnă moartea programului 'Prima casă'.

"Este o minciună și o sperietoare. Unicred a explicat că nici nu se va mări avansul, nici nu se va opri programul 'Prima casă'. Eu nu am văzut nicio bancă astăzi să se retragă din program. Până la urmă, acesta este un program în sprijinul băncilor, adică statul garantează pentru bănci. Cetățeanul este ajutat în sensul în care are un avans mai mic, dar asta nu înseamnă că omul este lipsit de orice problemă. Nu mai vrea BRD programul 'Prima casă'? Ducă-se. Nu mai vrea Raiffeisen Bank? Drum bun! Sunt atâtea bănci în România care vor dori să dea credite. Băncile încearcă să îi sperie pe oameni spunând că programul 'Prima casă' nu va mai fi. Ok, să zicem că nu vor mai da o lună-două, dar apoi ce vor face? Cum îi vor atrage pe oameni? Ce vor face? Este o tactică de speriat populația. La interval de două-trei zile mai iese câte o bancă și spune: dezastru, nenorocire, prăpăd etc. Repet: ieri, UNICREDIT nu a spus nimic despre dezastrul Legii dării în plată, tocmai pentru că nu este niciun dezastru. Reprezentanții Unicred au spus niște lucruri foarte normale și au subliniat faptul că se vor adapte noilor condiții. Iată că se poate", a subliniat liberalul.

"BRD este una dintre băncile care au avut o contribuție 'importantă' la pierderea încrederii românilor în bănci. Așa că nu are autoritatea morală să vorbească nici despre 'Prima casă' și nici despre creditare. Are mari probleme în justiție. Mai bine ar face să și le rezolve", a punctat Daniel Zamfir.

Marea întrebare despre BRD

"Cred că oamenii ar fi foarte interesați să afle din ce bani suportă BRD paguba creditelor suspectate de corupție, cum ar fi creditul lui Remus Truică, a șoferului său și așa mai departe. Sunt câteva sute de milioane de euro, credite suspectate de corupție. Mă întreb cum le acoperă BRD. Cumva din banii deponenților? Nu ar fi trebuit să anunțe și acest lucru în conferințele de presă? Măresc cumva comisionale pentru a-și acoperi paguba?", a mai zis Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: Cristina Țopescu: Urât, domnilor liberali, urât față de propriul dumneavoastră coleg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel