Le Pen dinamitează politica din Franța: Hollande, sub asediu

De la înălțimea rezultatului extraordinar obținut la alegerile europarlamentare, liderul partidului de extremă-dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, îi cere demisia președintelui Republicii, Francois Hollande.

Le Pen a declarat pentru postul BFM Tv că socialiștii lui Francois Hollande au obținut un scor de doar 15% la alegerile europarlamentare, la o prezență de 43%. "Președintele și-a pierdut întreaga legitimitate", a spus liderul FN despre Hollande, socialistul care a atins un nou record de impopularitate, în timp ce partidul său a suferit recent două eșecuri consecutive, la europarlamentare și municipale.

După un rezultat precum cel obținut de partidul lui Hollande, "trebuie cerută demisia Președintelui Republicii", a spus Le Pen, citată de Die Zeit.

Frontul Național a obținut o victorie covârșitoare la scrutinul din 25 mai, devenind, pentru prima oară, cea mai puternică formațiune din Franța. Partidul lui Le Pen a obținut 25% din voturi, în timp ce pe locul doi s-a aflat UMP (centru-dreapta), cu 20,8%.

În noapte alegerilor, Le Pen a cerut alegeri naționale pentru schimbarea compoziției parlamentului francez, argumentând că acesta nu mai este reprezentativ pentru populație.

Citește și: Seism politic la alegeri. Farage: Europa să iasă din UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel