Gafă de proporții: Ponta, "atacat" de un PSD-ist

Deputatul PSD Cristian Rizea a gafat, sâmbătă, la Realitatea TV, apreciind că premierul Victor Ponta ar putea deveni primul "președinte neocomunist". 

Invitat la emisiunea "Deschide lumea" și dorind să combată afirmațiile celorlalți invitați din emisiune la adresa premierului Victor Ponta, dar și să explice anunțul controversat al prim-ministrului de pe Facebook, privind retragerea sa din politică după alegerile din noiembrie, Cristian Rizea a comentat: "Eu cred că România ar putea avea la finalul acestui an primul președinte NEOCOMUNIST în persoana lui Victor Ponta. Uitați-vă puțin în afirmațiile pe care le-a făcut în comentariu pe Facebook și vorbește de sistemul de tranziție. (...) Victor Ponta nu a  avut nicio legătură cu sistemul comunist. Că PSD are niște origini de felul acesta, eu zic că sunt total nefondate. Dar faptul că un om la 38 de ani a preluat conducerea PSD spune multe lucruri și dovada este faptul că mulți dintre liderii actuali ai PSD fac parte dintr-o generația tânără. O părere pe care o împărtășesc este că în acest moment este momentul în România al generației între 40 și 50 de ani. De aceea nu pot să accept ceea ce spuneți dumneavoastră, că a obosit", a explicat Rizea, deși moderatoarea emisiuni ca și ceilalți invitați au încercat să intervină pentru a-i da de înțeles că formularea a fost eronată.

"Știu ce înseamnă. Eu am interpretat în sensul în care domnia sa, neavând nicio legătură cu trecutul, cu partea de Partid Comunist, cu niciun fel de mentalitate, neavând nicio legătură nici cu tradițiile, nici cu faptul că a lucrat într-un sistem și a fost ancorat într-un mod de a lucra și de  a colabora cu structurile statului din trecut, aș vrea să spun că ar fi unul din singurii candidați, bineînțeles singurul cu șanse reale, care ar putea ajunge la Cotroceni, pentru că ar mai fi unul-doi candidați care nu au legătură în activitatea politică a lor cu Partidul Comunist. Pentru că este foarte important de unde-ți iei rădăcinile".

Ulterior, deputatul PSD și-a dat seama de eroarea făcută și a precizat: "Îmi asum această greșeală, dar când te gândești la Președinție, automat, din păcate, ne-am obișnuit să ne gândim la Traian Băsescu,  pentru că mereu ne-am dorit să avem un președinte care să nu aibă origini comuniste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel