Eugen Teodorovici, reacție dură după declarațiile ministrului Muncii

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și fost ministru de Finanțe, comentează în termeni duri declarațiile făcute astăzi de către ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru. Oficialul Guvernului Cioloș a atras atenția că pensiile speciale erodează sistemul public de pensii întrucât ele nu se bazează pe principiul contributivității și a transmis, "cu tot respectul" pentru instituția Parlamentului, să nu se "sară pârleazul" cu măsuri pentru care nu sunt resurse bugetare. 


Ministrul Muncii a făcut aceste declarații la o zi după ce Senatul a adoptat, cu 101 voturi 'pentru', 6 abțineri și un vot 'împotrivă', propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Teodorovici: Nu ministrul Muncii spune dacă sunt sau nu sunt resurse financiare

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a reacționat dur față de afirmațiile ministrului Pîslaru, într-o intervenție prin telefon, la Antena 3.

"Noi ne-am obișnuit, în ultima vreme din păcate, cu astfel de declarații ale acestui Guvern. (...) Acest Guvern nu poate să înțeleagă că o țară nu se conduce doar din punct de vedere contabil. Este nevoie să te gândești de unde poți să aduci bani în economie, cum poți să faci evaziunea fiscală să scadă, cum poți să faci ca economia să crească ca să ai bani pentru toate dintre aceste măsuri.

Citește și: Ministrul Muncii, declarații tăioase: Nu este posibil așa ceva

Această declarație trebuia făcută de către ministrul de Finanțe care poate să spună dacă într-adevăr înțelege să aplice sau nu o astfel de lege. Nu ministrul Muncii spune dacă sunt sau nu sunt resurse financiare, ci ministrul de Finanțe. Nu mă aștept ca ministrul Dragu să spună că sunt bani, pentru că dânsa are aceeași abordare ca acest Guvern Cioloș. (...) Dacă avem un ministru de Finanțe contabil nu ne putem dezvolta", a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat în ce notă ar trebui citită declarația ministrului Muncii care aruncă vina asupra Parlamentului pentru decizia luată în privința pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, Eugen Teodorovici a replicat: "Este o declarație arogantă și lipsită de respect față de Parlamentul României, forul care legiferează în această țară. Dacă tu ca și Guvern nu poți pune în aplicare o astfel de măsură, nu ai decât să pleci. Să nu uităm că anul trecut, au fost măsuri în Parlament, de exemplu alocația pentru copii. Noi la acea vreme am găsit mijloacele financiare pentru a o aplica. Nu există țară care să nu aibă bani, există doar o diferență de cost a finanțării și nu există să nu găsești o soluție la fiecare problemă pe care o are o economie, o societate, o țară la un anumit moment", a adăugat Eugen Teodorovici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel