Andreea Paul dă de pământ cu pensiile speciale

Deputatul PNL Andreea Paul consideră că pensiile speciale au creat privilegii şi disproporţii mari în sistemul public de pensii. 

Ea afirmă, într-un comunicat transmis joi AGERPRES, că nu a susţinut niciodată pensiile speciale ale parlamentarilor, iar propunerea PNL pentru eliminarea acestora este corectă şi necesară.

'Pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât cea militară şi de şapte ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat. Pensiile speciale au creat privilegii şi disproporţii mari în sistemul public de pensii. Numărul beneficiarilor de pensii speciale se ridică, în România, la 161.661 de persoane, iar fondul total de pensii speciale este de 6,5 miliarde de lei în acest an. Dintre aceştia, 154.052 sunt pensionari militari şi 7.609 pensionari civili (diplomaţi, magistraţi, grefieri, funcţionari publici parlamentari, personal aeronautic, auditori - Curtea de Conturi). Fondul pensiilor speciale al militarilor se ridică la 5,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă o pensie specială militară medie de 3.226 lei pe lună. Fondul pensiilor speciale în cazul civililor se ridică la 588 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o pensie specială civilă medie de 6.438 lei pe lună. Aşadar, pensia specială medie civilă este de două ori mai mare decât pensia specială medie militară şi de şapte ori mai mare decât pensia medie din sistemul de asigurări sociale de stat', spune Andreea Paul.

Deputatul liberal susţine că astfel de decalaje în sistemul public de pensii nu sunt acceptabile.

'Principiul contributivităţii este unul corect şi echitabil faţă de cetăţenii României. Nu am susţinut niciodată pensiile speciale ale parlamentarilor şi cred că propunerea PNL pentru eliminarea acestora este corectă şi necesară', precizează deputatul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel