Zeci de case în pericol din cauza unei alunecări de teren în comuna Cumpăna

Zeci de familii sunt în pragul de a îți pierde agoniseala de o viață după ce pământul a luat-o la vale în comuna Cumpăna spre Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Pământul a luat-o la vale în comuna Cumpăna din județul Constanța. Zeci de familii sunt în pericol să își piardă agoniseala, iar autoritățile locale sunt neputincioase fiindcă nu dispun de banii necesari pentru consolidarea malului, transmite Realitatea Plus.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a spus că "hăul se apropie de casele oamenilor și urmează, Doamne ferește, prăbușirea acestor case odată cu malul de pământ ce pleacă spre Canalul Dunăre-Marea Neagră. Tocmai de aceea intervențiile noastre la nivel de Minister al Transporturilor și de Guvern pentru alocarea în regim de urgență a sumelor necesare continuării lucrărilor de consolidare ale malului. Până acum, lucrările au fost executate doar la baza Canalului Dunăre-Marea Neagră pentru a nu permite pământului să se scurgă în canal. Astfel s-ar bloca Canalul care este de interes național. Însă interesul comunei Cumpăna care are la 1,5 metri de gardul caselor proprietatea și Unitatea Administrativ Teritorială, și este și solicitarea pe care am făcut-o pe 11 ianuarie către Ministerul Transporturilor, de a aloca în regim de urgență sumele necesare, cel puțin 1/12 din bugetul anului 2020, pentru că atât permite legea Finanțelor Publice. Nu putem să stăm în acest moment exact cu înghețul-dezghețul, cu pânza freatică la suprafață, cu terenul argilos, poate să accelereze această alunecare de teren". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel