Walter Becker, chitarist Steely, a murit

Chitaristul Walter Becker, cofondator al grupului american Steely Dan, devenit celebru cu piesa "Rikki Don't Lose That Number" și al cărui stil muzical conține influențe jazz, rock și reggae, a murit duminică la vârsta de 67 de ani, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul oficial al artistului, informează AFP.

Cauza decesului muzicianului american nu a fost precizată. În iulie, Walter Becker nu a participat la festivalurile-gemene Classic West și Classic East, organizate la Los Angeles respectiv la New York. Colegul lui de trupă Donald Fagen, alături de care a înființat grupul Steely Dan, a explicat cu acea ocazie că Walter Becker se afla în convalescență.

Născut la New York, Walter Becker l-a cunoscut pe Donald Fagen în 1967 în timpul studiilor de la Bard College. Cei doi muzicieni s-au mutat la Los Angeles, unde duoul lor a câștigat recunoașterea artistică, mai întâi în cercurile unor inițiați, iar apoi și în cadrul publicului larg.

"Era cinic în privința naturii umane, inclusiv a lui însuși, dar era incredibil de amuzant", a declarat duminică Donald Fagen, aducându-i un ultim omagiu lui Walter Becker.

Donald Fagen, solistul trupei Steely Dan, a spus că Walter Becker a avut o copilărie dificilă. "La fel ca mulți copii din familii destrămate, avea darul de a 'citi' psihologia ascunsă a oamenilor și de a transforma ceea ce vedea în ei într-un fel de artă incisivă și cu un umor spumos", a adăugat Donald Fagen.

Grupul Steely Dan a fost primit în anul 2001 în Rock and Roll Hall of Fame, deși nu a ajuns niciodată pe primul în topul vânzărilor de discuri din Statele Unite. Cea mai bună clasare a fost locul al patrulea, pe care trupa americană a reușit-o în anul 1974 cu piesa "Rikki Don't Lose That Number", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel