Veste galbene. Protestatar, trei ani de închisoare, după ce a lovit un jandarm

Un membru al mişcării de protest 'vestele galbene' a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru violenţe împotriva autorităților în timpul unor manifestaţii din ianuarie.

„Este o pedeapsă grea. Contextul social şi politic al represiunii la nivel naţional nu serveşte dosarelor 'vestelor galbene' în general", a declarat pentru AFP avocata condamnatului, Floriane Gabriel.

Bărbatul de 43 de ani, fără loc de muncă şi condamnat deja de mai multe ori, a fost inculpat în special pentru 'violenţe intenţionate asupra unor reprezentanţi ai autorităţii publice'. Violenţele de care a fost acuzat, printre care lansarea de proiectile cu praştia, au avut loc în special la manifestaţii de la 5 şi 12 ianuarie la Caen.

Bărbatul a spus că nu a tras „asupra unor forţe de ordine neprotejate, că era vorba de o confruntare între 'primele linii' (ale fiecărei tabere) şi că a tras asupra unor persoane cu cască", a explicat Floriane Gabriel. Deşi erau multe gaze lacrimogene, el a spus că a tras „pentru a calma forţele de ordine şi pentru a evacua răniţi în aşteptarea venirii echipelor de salvare", a adăugat ea.

Justiţia franceză a pronunţat aproape 1.800 de condamnări de la începutul mişcării 'vestelor galbene' la mijlocul lunii noiembrie, a precizat la mijlocul lunii februarie premierul Édouard Philippe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel