EXCLUSIV  USR face jocul PSD. Strategie pentru întărirea guvernului Dăncilă

USR face presiuni pentru grăbirea moțiunii de cenzură. La nivel de imagine, parlamentarii puri și duri ai neopoliticii de Dreapta atacă pe tot frontul Stânga aflată la putere. Mai mult sau mai puțin voalat, oamenii lui Barna repoșează și PNL că se mișcă prea încet cu adunarea de semnături pe textul moțiunii.

Ca de fiecare data, graba strică treaba. Asta dacă treaba ar fi, cu adevărat, schimbarea guvernului Dăncilă. În realpolitik, formațiunea care ar profita cel mai mult de rămânerea PSD-ului la guvernare, până în 2020, este USR-PLUS. Bazinul său electoral clocotește de ura față de partidul lui Dragnea. Cum ar fi ca la locale și parlamentare să rămână fără combustibil?

Moțiunea de cenzură este glonțul de argint al Opoziției. Repet, aceasta are un singur glonț pe sesiune. Care poate fi tras înainte de prezidențiale, cum vrea USR, sau în decembrie, după un calendar chibzuit, care mizează pe forța unui președinte revalidat de votul popular.

Dacă moțiunea pică, guvernul Dăncilă rămâne în Palatul Victoria, indiferent ce se întâmplă în cursa pentru Cotroceni. Iar până în februarie-martie, când se poate discuta de noua moțiune, nu are decât să se întărească, în Parliament.

În concluzie, USR vrea să rămână și cu imaginea de campion al Opoziției la guvernul Dăncilă, și cu guvernul Dăncilă în funcție. De aceea se expune riscului de moțiune precoce, fără teama că se face de râs, mai alse fiindcă pot pune eșecul pe seama politicienilor din celelalte partide. Vorba ceea, lozinca nu știe carte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel