Universitatea din Maastricht a plătit 200.000 de euro hackerilor, după ce i-au compromis sistemul informatic

Universitatea din Maastricht, Olanda, a dezvăluit că a plătit hackerilor o răscumpărare în valoare de 30 de bitcoin.

Universitatea din Maastricht, Olanda, a dezvăluit că a plătit hackerilor o răscumpărare în valoare de 30 de bitcoin, însemnând 200.000 euro, pentru a-și debloca sistemul informatic, incluzând computerele și e-mailul, după un atac ce a avut loc pe 24 decembrie 2019, conform Reuters.

Aceste atacuri au devenit deja obișnuite, iar asiguratorii au ridicat costul unei polițe de protecție cu 25%, după ce hackerii au țintit companii, spitale și aeroporturi, în 2019.

Vicepreședintele universității olandeze, Nick Bos, a spus că instituția a decis să plătească răscumpărarea după ce a luat în calcul alternativele, care ar fi însemnat construirea unei noi rețele IT, de la zero.

 (w670)

„Daunele lucrărilor studenților, cercetătorilor, angajaților, dar și comunității instituției abia pot fi concepute", a spus Bos.

Vicepreședintele a făcut publice informațiile într-o conferință de presă în care universitatea avea să dezvăluie ce știa despre eveniment. Bos a transmis că un angajat neidentificat a dat click pe un e-mail de tip „phishing" în urmă cu o lună.

Firma de securitate cibernetică Fox-IT, care a ajutat instituția să revină la normal și care a analizat ce s-a întâmplat, a identificat hackerii drept „TA505", un grup criminal vorbitor de rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel