Un tânăr șofer a primit 15 amenzi în doar 6 minute. Peripeții cu poliția pe urmele lui

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

15 amenzi, în valoare de peste 11.000 de lei, pentru un tânăr din Mureș. S-a ales și cu permisul suspendat pentru 420 de zile.

Doar într-o singură noapte, un tânăr de 21 de ani, din Mureș, s-a ales cu 15 amenzi contravenționale, în valoare de 11.890 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule timp de 420 de zile.

„În data de 19 februarie, în jurul orei 02:34 poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe raza municipiului în Piaţa Trandafirilor, în vederea stabilirii scopului prezenţei pe raza respectivă, întrucât şoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului, şoferul acestuia, în acest timp, provocând un accident cu pagube materiale. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat, la scurt timp, un tânăr în vârstă de 21 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Valoarea sancţiunilor aplicate: 11.890 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România de 420 de zile şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului”, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Poliţiştii au arătat că tânărul a comis mai multe abateri la regimul rutier

„Acesta a săvârşit următoarele contravenţii după cum urmează:

Ora 02:34 Piaţa Trandafirilor: nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier; nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele; nepurtarea centurii de siguranţă; neoprirea la semnalul regulamentar al poliţiştilor. Valoarea totală a sancţiunilor: 1.640 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Ora 02:34 strada Ştefan cel Mare – Bld.1 Decembrie 1918: nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers; circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoare totală a sancţiunilor: 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Ora 02:35 strada Buday Nagy Antal: nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers; circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoare totală a sancţiunilor: 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile”, au arătat reprezentanţii IPJ Mureş.

De asemenea, la ora 02,35, pe Calea Sighişoarei intersecţie cu strada Pomicultorilor, tânărului i s-a imputat nerespectarea obligaţiei de oprire la apropierea şi la trecerea autospecialei cu regim prioritar care avea în funcţiune semnalele speciale luminoase şi acustice în funcţiune din care a rezultat un accident cu pagube materiale; nerespectarea obligaţiei de a transcrie transmiterea dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la înstrăinarea autoturismului.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 4.060 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, totodată şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

La ora 02,36, pe Calea Sighişoarei, tânărul a fost sancţionat pentru circulaţia pe sensul opus de deplasare cu 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02,38, pe strada Sârguinţei: nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers; circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor: 1.450 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Ora 02,40, strada Cernavodă: nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers; circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor: 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile”, au transmis polițiștii.

„Atragem atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie şi mai ales conformarea acestora cu privire la respectarea semnalelor regulamentare de oprire efectuate de poliţiştii rutieri şi respectarea obligaţiei de oprire la apropierea şi la trecerea autovehiculelor cu regim prioritar ce au in funcţiune mijloacele speciale de avertizare de culoare roşie şi sonore”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Mureş, potrivit Ziarul Unirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel