Un ministru anti a ajuns doar aerian

Staai! Staaai că trag! Pilotul MIG-ului somează, urlând cât îl țin plămânii. Geamul e spart, fiindcă n-au fost bani de reparații, deci dușmanul ar trebui să-l audă.

Așa se întâmplă, de altfel, în fiecare noapte. Un aparat de zbor sau chiar două survolează spațiul aerian național (sau, potrivit precizărilor ulterioare ale ministrului, ”doar se apropie de spațiul aerian al țării, trebuind urmată procedura standard de somare, pentru a-și schimba cursul de zbor, neavând aprobare de survol”).

Să fie contrabandiști care aduc țigări cu deltaplanul? Să fie un balon scăpat din mână de vreun copil? Sau poate rușii? N-ar fi exclus ca Putin, întors de la pescuit de știucă, să salveze iar câteva gâște sălbatice, eclozate în cuibarele piarului de la Kremlin. Plus că, după incidentul Roswell, vigilența a crescut. Nu știi cine îți poate pica la cină.

Oricum, și dacă a nimerit și dacă a ratat inamicul, intervenția poate fi considerată o victorie. Aparatul românesc s-a întors într-o singură bucată la sol! Nu ar mira pe nimeni ca, mâine-poimâine, să-i cadă un șurub, două, trei sau chiar piese mai importante, cât se află, vremelnic, în aer. Termenul de garanție a cam ieșit în decor. La fel, discursul ministrului.

Păcat. În Parlament, Mircea Dușa era un luptător la baionetă cu inamicul Băsescu. Dacă tăcea, odată ajuns ministru, nu risca să se împuște singur în aripă, cu gafa din dotare.

Nu-mi dau seama ce legătură s-ar putea face cu un incident petrecut în aprilie, în Suedia. Comandantul armatei, Sverker Göranson, a spus că, fără ajutorul NATO, ţara sa nu ar reuşi să reziste unui atac al Federaţiei Ruse nici măcar o săptămână (vezi Evenimentul Zilei). Göranson cerea o sporire a capacității defensive a țării. Potrivit Agerpres, la scurt timp după ce a făcut declarația, a avut loc ”atacul asupra Stockholmului”. Două avioane Tu-22M3, însoţite de patru avioane multirol Su-27, au efectuat un zbor de antrenament în imediata apropiere a spaţiului aerian al Suediei. Antiaeriana a reacţionat cu mare întârziere, în timp ce avioanele de luptă ale Suediei nu au putut nici măcar decola, scria Evenimentul Zilei. Bine că n-am cumpărat aparate de zbor suedeze, care nu pot decola, că miniștri care să facă declarații aeriene avem, slavă Domnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel