Mircea Geoană: PSRO propune reducerea TVA la 19%. Ce spune despre CAS

Liderul Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, afirmă, vineri, că formațiunea politică pe care o conduce propune reducerea TVA la 19%, întrucât, într-o perioadă de creștere economică, trebuie să se revină la situația ante-factum, de dinainte de creșterea TVA de la 19% la 24%.

"PSRO propune reducerea de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un șoc, o măsură de corecție brutală și trebuie, într-o perioadă de creștere economică, să se revină la situația ante-factum.

Oficiali BNR, reacții după acordul pe Codul Fiscal: Această relaxare, prea masivă și prea devreme

În al doilea rând, reducerea CAS de 5% trebuie să fie distribuită în mod egal, între angajatori și angajați, pentru că România este țara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii.

Totodată, propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariați, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activități independente. Pentru că nu este normal să dai cu o mână și cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili", a scris, vineri, fostul lider al PSD, pe Facebook.

Acord final pe Codul fiscal! Ce au decis partidele în privința TVA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel