Acord final pe Codul fiscal! Ce au decis partidele în privința TVA

Partidele parlamentare au decis, în urma consultărilor de joi, ca taxa pe valoare adăugată să scadă în două etape, de la 1 ianuarie 2016 - la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 - la 19%. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, la ieșirea de la consultări.

"Am decis de comun acord să facem o serie de amendamente la Codul fiscal. Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în prima treaptă la 20%, intrarea în vigoare o dată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 și după aceea, de la 1 ianuarie 2017, scăderea va fi la 19%", a declarat Eugen Nicolicea, la finalul discuției tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului fiscal.

Reprezentanții partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

Printre participanții la întâlnire s-au numărat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea și Haralambie Vochițoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu și Marian Petrache de la PNL, precum și Iuliu Winkler de la UDMR.

Citește și: Un partid vrea modificări majore la Codul Fiscal! Va sesiza Avocatul Poporului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel