Oficiali BNR, reacții după acordul pe Codul Fiscal: Această relaxare, prea masivă și prea devreme

Oficiali ai Băncii Naționale a României salută "faptul că s-a ținut cont de poziția BNR și de obiectivul asumat cu partenerii internaționali privind ținta de deficit bugetar, însă consideră că rezultatul la care s-a ajuns în urma discuției tehnice dintre reprezentanții partidelor politice referitoare la Codul Fiscal este prea puțin din punct de vedere al macrostabilității.

"Problemele rămân aceleași. Când ai asemenea creșteri cu cheltuielile salariale, o reducere cu un punct procentual a scăderii TVA nu are cum să le suplinească. Efectele vor fi aceleași: o reducere a credibilității, probleme cu costul datoriei, iar politica monetară va avea de suferit. Într-un cuvânt, această relaxare e prea masivă și prea devreme", a declarat, pentru HotNews, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

Victor Ponta, detalii despre înțelegerea cu Iohannis și Isărescu: Important este să avem TVA 20%

De asemenea, directorul Direcției de Stabilitate din BNR, Eugen Rădulescu, consideră că "Trebuie văzut cu creionul în mână impactul. Sigur că e salutar că nu se va micșora acciza și că TVA nu se reduce la 19%, dar e prematur să ne pronunțăm".

Acord final pe Codul fiscal! Ce au decis partidele în privința TVA

La finalul discuției tehnice dintre reprezentanții partidelor pe tema Codului Fiscal, vicepreședintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, a declarat joi s-a decis ca TVA să fie scăzut în două etape, de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. De asemenea, s-a convenit să se amâne și scoaterea supra-accizei pentru carburant.

Ce se întâmplă cu deficitul bugetar, după acordul pe Cod fiscal

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunțat, joi, că deficitul bugetar va scădea la aproximativ 2% din PIB, în urma reducerii treptate a TVA şi a amânării eliminării supraaccizei la carburanţi până în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel