Ce se întâmplă cu deficitul bugetar, după acordul pe Cod fiscal

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunțat, joi, că deficitul bugetar va scădea la aproximativ 2% din PIB, în urma reducerii treptate a TVA şi a amânării eliminării supraaccizei la carburanţi până în 2017.

"Cifrele de astăzi, în urma discuţiilor pe cele două măsuri, sunt aproximative. Undeva la 0,5-0,6% este reducerea deficitului faţă de ce era estimat iniţial, deci 2% va fi deficitul, deci nu ne vom încadra în acea ţintă de 1,2% impactul fiscal", a spus  Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii partidelor.

Ministrul Finanţelor a adăugat că impactul bugetar al eliminării taxei pe construcţii speciale este de 1 miliard de lei, în timp ce impactul eliminării supraaccizei va fi de 2,7 miliarde de lei, fără TVA.

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici a spus că PNL a cerut, pe lângă TVA de 20% şi amânarea eliminării supraaccizei, şi ca Guvernul să vină trimestrial în Parlament pentru a prezenta ţintele bugetare.

"S-a solicitat ca în Parlament să facem o informare trimestrială din partea Guvernului vizavi de modul în care execuţia bugetului se realizează, pentru a şti exact dacă, într-adevăr, ţinta de deficit pe care ne-o asumăm să fie respectată", a mai spus ministrul.

Citește și: Acord final pe Codul fiscal! Ce au decis partidele în privința TVA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel