Un american din cinci suferea de tulburări mentale în 2009

Bulimia, insomnia sau alte tulburări mentale afectau, în 2009, 45 de milioane de americani, adică aproape un adult din cinci, relevă un vast studiu efectuat la comanda guvernului american şi publicat vineri. Potrivit sudiului în cauză, citat de Agerpres, printre disfuncţionalităţile constatate se numără bulimia, anorexia. depresia, dar şi insomnia, tulburările obsesionale compulsive, cleptomania, dependenţa de droguri, curiozitatea bolnavă.

Cercetătorii au reţinut ca definiţie a tulburării mentale o "disfuncţionalitate mentală, comportamentală sau emoţională, care poate fi diagnosticată independent de infirmitatea pe care o poate provoca", a explicat presei Peter Delany, medic specialist în tulburări de comportament, care conduce organul guvernamental însărcinat să studieze sănătatea mentală şi dependenţele americanilor.

Studiul mai arată între altele că 4,8 % dintre americani (adică unul din 20) s-au confruntat cu o tulburare mentală "gravă", de natură "să deranjeze sau să limiteze considerabil realizarea uneia sau mai multor sarcini în viaţa curentă", aşa cum este cazul tulburărilor bipolare şi gândurilor sau actelor sinucigaşe. O tulburare cu asemenea intensitate este de natură să perturbe viaţa unei persoane cel puţin două săptămâni.

Potrivit Dr Delany, cei mai afectaţi au fost americanii de vârste între 18-25 de ani, 30 % dintre ei suferind la un moment dat în 2009 o tulburare mentală. Cifra este "considerabilă", afirmă cercetătorul. "Aceştia sunt americanii care se duc la universitate, care ajung pe piaţa locurilor de muncă şi care se căsătoresc şi îşi fondează familii", a comentat el. "Şi în multe cazuri, aceste persoane nu beneficiază de ajutor suficient."

Alt grup susceptibil de a fi cel mai frecvent afectat: femeile. Circa 23,8 % dintre ele au spus că au suferit de o tulburare mentală anul trecut, faţă de 15,6 % - bărbaţii.

Acest studiu anual este cel mai important efectuat în domeniu de guvernul american. Ancheta a fost făcută prin intervievarea a 68.000 de persoane de vârste peste 12 ani, bucurându-se de libertate de mişcare şi care nu aparţineau armatei şi nici nu trăiau pe stradă. Cercetătorii s-au dus la domiciliul lor şi le-au remis un ordinator la care să răspundă întrebărilor direct pe ecran, dispunând şi de o cască audio.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel