UBS: Bucureştiul, locul 66 în topul celor mai scumpe 73 de oraşe din lume

bucuresti_2010_03
bucuresti_2010_03

Oslo, Zurich şi Geneva au rămas cele mai scumpe oraşe din lume, la polul opus situându-se New Delhi, Manila şi Mumbai, conform unui studiu efectuat anual de banca elveţiană UBS şi dat publicităţii marţi, transmite AFP.

Potrivit documentului intitulat "Preţuri şi salarii-puterea de cumpărare în lume", capitala României se clasează pe locul 66 din 73 de oraşe ale lumii. Singurele oraşe cu preţuri mai mici decât în Bucureşti sunt, în ordine, Kuala Lumpur, Buenos Aires, Cairo, Nairobi, New Delhi, Manila şi Mumbai.

În ceea ce priveşte puterea de cumpărare, stabilită în funcţie de salariul primit de un locuitor pentu o oră de muncă, Zurich şi Geneva ocupă primele două locuri. Bucureştiul se clasează pe locul 57, în faţa unor oraşe precum Shanghai, Beijing, Sofia şi Kiev.

Odată la fiecare trei ani UBS publică un studiu aprofundat referitor la preţuri şi salarii la nivel mondial, studiu care este actualizat în fiecare an. Ultimul sondaj aprofundat a fost efectuat în 2009. Pentru a elabora acest clasament, UBS a plecat de la un coş care cuprinde 122 de bunuri şi servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel