Tudorel Toader, adresă către toate instanțele de judecată din România

Tudorel Toader a declarat că a semnat o adresă către toate instanțele de judecată din România, inclusiv către CSM pentru transmiterea cauzelor penale care prevăd confiscarea unor bunuri. Ministrul Justiției vrea astfel să realizeze un registru electronic al cauzelor penale cu prejudicii. 

"Astăzi am semnat o adresă către toate instanțele de judecată din România, indiferent de nivelul lor, și către CSM. Am solicitat să se transmită o situație cu toate cauzele penale rămase definitive care prevăd măsura confiscării. Ei trebuie să spună așa: la judecătoria, tribunalul nostru avem pe rol 50 de dosare cu hotărâre definitivă și la care trebuie să confiscăm. Avem șapte fără indisponibilizări de bunuri, 20 de indisponibilizări cu valoare mai mică și așa mai departe," a declarat Tudorel Toader la România TV. 

Ministrul Justiției spune de asemenea că va face public raportul unei situații observate de el de mai multă vreme și anume că valoarea bunurilor din hârtii este mult mai mică decât cele confiscate propriu-zis. 

"Am făcut asta pentru că vrem să facem un registru electronic al tuturor cauzelor penale cu prejudicii. Pe latură civilă trebuie să vedem ce poate fi confiscat de ANAF și valorificat. Am observat de multe ori că valoarea declarată este mult mai mică decât valoarea bunurilor indisponibilizate," a mai spus Toader.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel