Trucuri pentru gospodine. Cum să faci cel mai delicios gem de căpşuni. Mulți oameni cred că dulceața este laborioasă și plictisitoare, însă nu este deloc aşa. Cu câteva ingrediente puteți să vă faceți propriul gem de căpşuni.
Folosiţi numai căpşuni coapte. Cele crude v-ar putea strica dulceaţa.
Uneori, se pot forma cocoloaşe. Scăpaţi de ele amestecâd dulceaţa în aceeaşi direcţie.
Asiguraţi-vă că aţi tăiat codiţele căpşunelor. Dacă scăpaţi din vedere acest aspect, gemul nu vă va mai ieşi la fel de delicios.
Asigurați-vă că ați spălat căpșunile, chiar dacă acestea sunt pre-spălate.
Ingrediente
2 kilograme de căpșuni
1 cană de zahăr
2-3 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare
Tăiaţi căpşunile şi puneţi zahăr peste ele. Lăsaţi-le aşa toată noaptea. Puneţi toate căpşunile într-o oală mare şi lăsaţi-le la fiert până când se dizolvă zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul, adăugaţi zeama de lămâie. Lăsaţi pe foc 30 de minute. Când compoziţia a devenit consistentă, înseamnă că dulceaţa este gata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu