Urmărește emisiunea live


Top trei diete cu rezultate garantate

Îți dorești să slăbești, dar dietele pe care le-ai încercat au dat greș? În urma unor cercetări amănunțite în care s-au analizat 40 de diete, specialiștii au creat un top trei al dietelor care dau rezultate garantat. 

Iată care este top trei al dietelor care dau rezultate garantat, potrivit yve.ro:

1. Dieta Dash

Pe locul întâi se află dieta DASH. Această cură a fost creată în sprijinul celor care suferă de hipertensiune, colesterol LDL mărit, dar ajută și la slăbit. Aceasta se bazează pe o combinație de fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și lactate cu puține grăsimi. Persoanele care urmează această dietă trebuie să evite grăsimile saturate, băuturile cu zahăr, dulciurile, lactatele grase și anumite uleiuri și să reducă pe cât de mult posibil consumul de sare. Este permis consumul mirodeniilor, iar activitatea fizică necesară este la un nivel moderat și practicată cu regularitate; de exemplu, puteți începe cu o plimbare de 15 minute, după care aveți posibilitatea de a face și exerciții fizice sau sport. Pentru cele mai bune rezultate se recomandă sfatul unui medic nutriționist, care va ajusta dieta DASH în funcție de necesitățile persoanei care o urmează. Este o dietă moderată ca dificultate, întrucât nu restricționează în întregime grupele de alimente și poate fi urmată pe o perioadă îndelungată. Alcoolul poate fi consumat moderat, dar se recomandă evitarea acestuia.

2. Dieta mediteraneană

 Pe locul al doilea în topul dietelor care dau rezultat garantat se află dieta mediteraneană, care, așa cum sugerează și numele, este alcătuită din obiceiurile alimentare ale persoanelor care trăiesc în țările care au ieșire la Marea Mediterană. Această cură este destinată formării unei baze alimentare sănătoase și poate include pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății inimii și creierului, prevenirea cancerului și controlului cancerului și diabetului. Persoanele din zonele mediterane sunt foarte sănătoase, se mențin în formă și au o viață îndelungată. Această cură este alcătuită din multe fructe, legume, cereale integrale, precum și grăsimi sănătoase, cum sunt cele din pește, nuci și ulei de măsline. Se consumă o cantitate foarte redusă de carne roșie, zahăr și grăsimi saturate.

 3. Dieta „flexitraniană”

Această cură este poziționată pe locul al treilea în topul specialiștilor. Denumirea sa provine dintr-o combinație a cuvintelor „flexibilă” și „vegetariană”. Acest regim încurajează persoanele să mănânce predominant vegetarian, dar nu presupune eliminarea totală a cărnii. Este destinată pierderii în greutate și menținerii unei sănătăți optime. Cei care țin această dietă cântăresc cu 15% mai puține kg decât cei care sunt mai carnivori, au un risc mai scăzut de a face atac de cord, diabet sau cancer. Aceștia trăiesc, în medie, cu circa 3,6 ani mai mult decât ceilalți. Această cură se bazează pe alimente precum tofu, fasole, linte, mazăre, nuci, semințe și ouă, fructe și legume, cereale integrale, lactate, îndulcitori naturali și condimente. Micul dejun trebuie să aibă 300 de calorii, prânzul, 400, iar cina, 500. Se permit și două gustări, fiecare a câte 150 de calorii. În funcție de nivelul de activitate, înălțime, greutate, sex, se poate mări sau diminua numărul caloriilor. O mare parte din dietă presupune consumul grăsimilor vegetale, dar este permis, ocazional, și consumul cărnii roșii, de pui, curcan sau pește.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel