EXCLUSIV  Titi Aur: Ce înseamnă să vorbești la telefon în timp ce conduci. Ce a făcut un șofer cu mașină de Argeș când a mers la benzinărie / video

Freepik
Freepik

Titi Aur a spus care e factorul psihologic atunci când vorbești la telefon atunci când conduci.

Foarte mulți șoferi își asumă riscul de a utiliza telefonul mobil atunci când conduc, iar un astfel de caz a fost semnalat în emisiunea De Ce Conducem, la DC News, de către Titi Aur, atunci când au fost prezentate imagini cu un șofer care a plecat pe roșu de la semafor, concomitent cu cei care au făcut la stânga și primiseră culoarea verde.

Specialistul în conducere defensivă a spus că șoferul în cauză, cel mai probabil a fost distras de telefon, iar când a văzut că cei din stânga sa au demarat, a crezut că i se aplică și lui culoarea verde, deși pentru înainte încă era roșu la semafor. 

Mai mult, Titi Aur a dat exemplu un conducător auto din județul Argeș care a avut parte de o situație stânjenitoare din cauza faptului că vorbea la telefon.

„Ca să vedeți ce înseamnă vorbitul la telefon, vă dau o situație cu care s-a confruntat un coleg al meu, Silviu. El a gestionat foarte mult timp niște benzinării. Spunea că la un moment dat a venit un șofer cu o mașină foarte scumpă, de Argeș. Vorbind la telefon, acesta s-a dat jos din autoturism, a alimentat, a pus pompa la loc, s-a urcat în mașină și a plecat.

El a uitat să plătească. Ulterior l-au găsit și a venit și și-a cerut scuze. Atât de prins a fost în discuția la telefon încât a oprit, a alimentat și a plecat. Nicio intenție de furat benzina, nici vorbă de așa ceva, pentru că avea o mașină scumpă, era om de afaceri, însă atât de prins a fost în discuția respectivă încât a și uitat ce trebuie să facă. Nu și-a dat seama!“, a povestit Titi Aur. 

Legislația rutieră a fost modificată în urmă cu cinci ani, iar sancţiunile pentru utilizarea telefonului mobil, dar nu numai, sunt aplicate și dacă doar manevrezi dispozitivul, nu doar dacă vorbești la el. Este vorba de Legea nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel