Tesla are din ce în ce mai multe comenzi, în trei luni livrând sute de mii de mașini

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Tesla a vândut în primul trimestru un număr record de automobile, în ciuda problemelor companiei și a lanțului de aprovizionare.

Tesla spune că a livrat un număr record de mașini în primul trimestru, în ciuda provocărilor lanțului de aprovizionare și a problemelor puse de unele modele de automobile ale companiei. Producătorul de mașini electrice spune că a livrat peste 310.000 de vehicule în primele trei luni ale acestui an.

Cifra a fost cu aproape 70% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, scrie BBC. Directorul executiv Elon Musk spune că îmbunătățirea a venit în ciuda unui ”trimestru extrem de dificil”, inclusiv a politicilor stricte împotriva coronavirusului în China, unde Tesla are o așa-numită ”fabrică giga”.

Peste 300.000 de mașini livrate

Tesla a livrat 310.048 de mașini de la începutul acestui an până la sfârșitul lunii martie, în creștere față de 184.800 cu un an mai devreme, potrivit cifrelor publicate în weekend.

”Acesta a fost un trimestru excepțional de dificil din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare și a politicii Chinei zero Covid. Munca remarcabilă a echipei Tesla și a furnizorilor cheie a salvat situația”, a spus Musk pe Twitter.

Cele mai vândute modele

Cea mai mare parte a livrărilor au constat în sedan Model 3 și Model Y de la Tesla. Musk a spus anterior că Modelul Y, care a fost lansat în 2019, face parte din planul Tesla de a ajunge pe o piață mai largă. Are o autonomie mai mare pe încărcare decât Modelul 3 - care a fost lansat cu doi ani mai devreme.

Cel mai valoros producător de automobile din lume urmează să-și publice rezultatele financiare complete pentru perioada pe 20 aprilie. Tesla are o ”fabrică giga” în Shanghai, care este o fabrică de producție de mașini de mare volum, tot acolo fiind produse și bateriile litiu-ion care alimentează vehiculele.

Se pare că Shanghai a fost închis, deoarece orașul a înregistrat o creștere a numărului infecțiilor cu coronavirus.

Tesla nu și-a reluat producția luni, așa cum era planificat, potrivit rapoartelor care citau o notă internă.

În ianuarie, Musk a spus că se aștepta ca Tesla să crească cu peste 50% în acest an, în ciuda problemelor lanțului de aprovizionare.

Firma a raportat anul trecut un profit record de 5,5 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel