Teologul Valentin Guia: Nea Beni doarme acum, se odihnește puțin

Teologul Valentin Guia a spus ce trebuie să facem ca să îl ajutăm pe artistul Benone Sinulescu să se însănătoșească și să fie externat din spital.

'Doresc să vă spun că ceea ce nu este cu putință la oameni este cu putință la Dumnezeu. Nea Beni doarme acum, se odihnește puțin. Noi ne punem nădejdea în Tatăl ceresc. Mâine este sfânta zi de Duminică. Toți cei care v-ați bucurat de melodiile lui, de vocea lui lirică extraordinară care ajungea la suflet, puteți face ceva pentru el! Mâine să ne punem în genunchi după Sfânta Liturghie. Contează foarte mult! Pentru un artist ca nea Beni, o rugăciune de recunoștință contează foarte mult! Rugați-vă pentru el! Dacă Dumnezeu consideră, ni-l va lăsa mult timp de acum încolo să ne bucurăm de el. Doamne, ajută, din tot sufletul, să se facă bine!', a spus Valentin Guia.

'Vreau să vă spun că, atunci când am participat la cel mai recente filmări la România TV, cu nea Beni, am stat foarte mult de vorbă. Și toată lumea de acolo a spus: Atunci când nea Beni nu va mai putea dansa, pentru el va fi fatal acest lucru. Anul acesta de pandemie, când nu a putut să fie pe scenă, lucrurile pe care le-am presupus atunci... să dea bunul Dumnezeu să nu fie așa și să se facă bine!', a declarat teologul Valentin Guia, într-o intervenție telefonică la România TV.

VEZI ȘI: Benone Sinulescu, internat. Director medical: O singură problemă pot să comunic

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A făcut parte din corul bisericii, unde cânta la Denii şi la Prohod. După ce a terminat şcoala elementară din Siriu, a devenit solistul şcolii din Pleşcoi şi dirijorul corului. La vârsta de 12-13 ani, avea deja un repertoriu vast şi cunoştea şi cântecele unor artişti precum: Ioana Radu, Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.

În timp ce urma cursurile Şcolii Medii Tehnice din Buzău, mergea să cânte la staţia de amplificare a oraşului. După absolvire, a mers la Bucureşti unde a dat examen la Şcoala Specială de Muzică, dar nu a reuşit să intre de prima dată. Ulterior, a fost luat în clasa Elisabetei Moldoveanu, profesoară de canto.  

În 1956, la vârsta de 18 ani a înregistrat la radio piesele: "Străina mamei, străină", "La Lenuţa sub cerdac" şi "În munţii Buzăului". Au urmat concerte în ţară şi în străinătate, cele mai mari succese înregistrându-le cu ansamblul "Ciocârlia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel