Sute de mii de maşini Tesla, rechemate în service. Modul autonom poate duce la accidente grave

Fotografie de la Craig Adderley, Pexels
Fotografie de la Craig Adderley, Pexels

Tesla a decis să recheme sute de mii de maşini în service, pentru a repara o eroare în sistemul de conducere în regim autonom. 

Este vorba de 362.758 maşini, potrivit Administraţiei de Siguranţă a Traficului din SUA. Printre maşinile rechemate se numără şi modele Y produse între 2020 şi 2023, Modelul 3S, produs între 2017 şi 2023, dar şi Modelul S, produs între 2016 şi 2023. 

Astfel, modul autonom ar putea duce la intrarea pe contrasens în cazul unor intersecţii unde este obligatorie virarea la dreapta, ar putea face maşina să nu oprească la semnul STOP sau să treacă pe culoarea galbenă a semaforului, arată Forbes

Tesla spune că încă nu au avut loc accidente din cauza acestor erori, conform sursei citate, însă are de gând să introducă un update de software pentru a rezolva problema. Proprietarii maşinilor vizate vor fi anunţaţi să vină în service până în data de 15 aprilie. 

Tesla este acuzată şi că a trucat un clip în care maşina se parchează singur. Mai exact, conform sursei citate, maşina s-ar fi lovit de fapt de un gard atunci când şoferul a lăsat sistemul autonom să preia controlul. 

Elon Musk a donat acţiuni Tesla 

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a donat organizaţiilor caritabile acţiuni ale companiei în valoare de 1,95 miliarde de dolari în 2022, arată documentele publicate de Autoritatea de Supraveghere a Pieţei de Capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC), transmite Reuters.

În perioada august - decembrie 2022, Musk a donat aproximativ 11,6 milioane de acţiuni.

Musk, al doilea cel mai bogat om din lume, deţine acum aproximativ 13% din Tesla - cel mai valoros producător auto.

Reprezentanţii Tesla nu au prezentat detalii privind organizaţiile caritabile care au beneficiat de pe urma donaţiilor.

În 2021, Musk a donat aproximativ 5,74 miliarde de dolari.

Analiştii susţin că Musk ar putea beneficia de pe urma donării de acţiuni Tesla organizaţiilor caritabile, deoarece pentru acest tip de acţiuni nu se plăteşte impozit pe câştiguri din capital, cum este în cazul acţiunilor vândute, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel