Strategia lui Klaus Iohannis, după primul interviu național

Klaus Iohannis a dat primul interviu în presa națională, la o lună de la preluarea mandatului. Cam asta e tot ce poți să spui după emisiunea lui Rareș Bogdan. Nu au fost polemici, discursul e corect politic. Fiecare cuvânt pare atent cântărit, nu poate fi contrazis, nu provoacă. Seamănă cu  discursurile aseptice ale euro-tehnocraților de la Bruxelles.

Pesediștii nu-l pot înjura, peneliștii trebuie să se străduiască mult că să-l speculeze politic. Este o diferență semnificativă față de modelul Traian Băsescu, dar am mai văzut un astfel de discurs la vârful politicii românești.

Ion Iliescu, beneficiar al unui capital de simpatie ridicat, a încercat să-și conserve imaginea și, cel puțin la nivelul  comunicării publice, a respectat litera Constituției. Polemicile au fost rare, ca stafidele în cozonac, iar gradul de partizanat politic putea fi comparat, și chiar a fost comparat de președinte, cu neutralitatea  Elveției.

În ce măsură va avea succes o astfel de strategie? Lui Iliescu i-a reușit, dar lumea a accelerat puternic, în ultimele două decenii. Provocările sunt mari, așteptările și nerăbdarea publicului, idem. Un electorat ceva mai antrenat în exercițiul democratic ar spori șansele unui președinte neintervenționist, la următoarele alegeri.

Modelul tătucului pus în capul trebii ca să rezolve problemele, este devastator. Criza creditelor, sărăcia, lipsa de job-uri nu se pot rezolva de la Cotroceni. Crede/știe asta și ”generația Facebook”?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel