EXCLUSIV  Standardul de aur în tratarea acneei. Rezultatele sunt fabuloase și, în principiu, definitive

acnee
acnee

Ioana Marinescu a vorbit despre retinoizi ca fiind „standardul de aur” în remedierea acneei, prezentând efectele pe care aceștia le produc pielii.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre îngrijirea tenului cu acnee.

„Militez pentru retinoizi în orice secundă a zilei. E important să folosim creme pe bază de retinoizi, dar să o facem așa cum scrie pe prospect sau într-un mod foarte ordonat. Retinoizii sunt clar standardul de aur în acnee! Cu toate acestea, fiind un activ intens, în funcție de clasa de retinoizi pe care o folosim, ei pot să stimuleze.

Prima dată când o să folosim o cremă pe bază de retinoizi, o să se augmenteze acneea de pe față. Ei ce fac? Au un mecanism de acțiune care o să îmi aducă la suprafață tot ce este de adus, iar pielea o să arate foarte rău la început. Ei chiar au un dicton, potrivit căruia „înainte de a face bine, fac rău”.

Al doilea lucru neplăcut pe care îl fac retinoizii este iritația pielii, pentru că sunt niște active agresive, dar dar dacă îi oferim tenului timp și nu dăm în fiecare seară, toată noaptea, lucrurile se vor regla. Aici este cea mai mare greșeală! Nu trebuie să dăm în fiecare seară cu retinol pe față ca să acționeze mai repede. După 3 zile o să ne trezim că ne explodează fața, că suntem iritați, că nu mai putem să punem nici măcar apă pe față. Retinoizii trebuie introduși, în mod progresiv, în rutină. 

Noi, la Plush, am constatat că sunt mai multe faze. Prima este faza de atac, în care retinolul trebuie folosit doar de două ori pe săptămână, câte o oră, pe seară. Apoi clătim cu apă călduță și punem produsul celălalt de întreținere, deci retinoizii trebuie folosiți și introduși foarte treptat și foarte deștept. Dacă îi folosim așa cum este indicat, rezultatele sunt fabuloase și, în principiu, definitive.

Cu toate acestea, acneea poate să aibă recidive care nu pot fi împiedicate, fie că dorești o terapie medicamentoasă, fie că alegi o rutină cosmetică de întreținere. Este alegerea fiecăruia. Sunt persoane cărora le funcționează cele medicamentoase, dar sunt și persoane cărora le funcționează rutinele cosmetice. Important este să ținem respectiva rutină o perioadă, ca ea să aibă rezultate, pentru că este puțin probabil ca aceasta să aibă rezultate în două zile. 

În general, un tânăr sau o persoană care are coșuri trăiește cu ele ceva timp până când găsește remediul potrivit tenului său și este important să îi lăsăm tenului timp să ajungă la o formă optimă.”, a explicat Ioana Marinescu.

Secretele îngrijirii tenului cu acnee. Dacă ai această problemă, nu face greșeala să aplici așa ceva pe piele!

Ioana Marinescu a explicat prioritățile pe care trebuie să le aibă în vedere persoanele care suferă de acnee, în vederea îngrijirii tenului.

„Îngrijirea tenului ar trebui să fie foarte țintită. Sunt două căi pe care le putem lua în considerare. Din punctul meu de vedere, prima cale este să consultăm un medic dermatolog, specialist pe problemele noastre. După ce am administrat tratamentul medicamentos pe care îl prescrie, mentenanța este minunat să fie făcută cu produse cosmetice, dedicate tipului de ten.

Cu siguranță, dacă avem un ten cu acnee, un ten cu probleme, nu trebuie să folosim produse anti-rid, de exemplu. Înainte de orice trebuie să ne rezolvăm problemele feței și după aceea să ne îngrijim de partea de frumusețe, pentru că doamnele care aleg varianta cosmetică și care apelează la Plush când au imperfecțiuni, întotdeauna spun că abia așteaptă să folosească și crema anti-rid sau alte produse. Trebuie să luăm în considerare că sunt timpi pentru fiecare lucru în parte, iar îngrijirea pentru o anumită problemă, în funcție de modul în care dorești să îngrijești - medical sau cosmetic - trebuie realizată foarte blând și foarte țintit.

Eu, de exemplu, am avut acnee de la 16 până la 32 de ani, cea mai oribilă formă posibilă. Era oribil! Acneea produce frustrări, depresie și este îngrozitoare. Aceasta a fost și problema care m-a forțat să încep brandul Plush, axat pe tenul cu probleme”, a relatat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC News și Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel