Spitalul "Dr. Victor Gomoiu". Ponta și Oprescu, despre finalizarea lucrărilor

Premierul Victor Ponta, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și primarul Sorin Oprescu, au verificat, duminică dimineață, stadiul lucrărilor la noul spital clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu" din București.

Aceștia și-au exprimat speranța că, în mai 2015, noua clădire va deveni funcțională.

"A fost coerentă finanțarea proiectului, dovadă fiind faptul că într-un an și trei luni clădirea este ridicată. Este închisă cu geamuri și cu acoperiș și au început finisările interioare și aerisirile. Sper ca undeva spre luna mai a anului viitor, fără să depășim termenul, să putem să încheiem și să punem într-o funcționalitate spitalul de urgență pentru copii și, în același timp, și spital de înaltă tehnicitate și aici mă refer la partea chirurgicală, de la neurochirurgie până la intervenții pe cord. Este ceea ce se cere în acest moment", a spus primarul general al Capitalei.

Citește și: VICTOR PONTA, LANSARE CANDIDATURĂ PREȘEDINȚIE: Sorin Oprescu, pentru Victor Ponta: Când câștigi alegerile, nu aceasta va fi victoria adevărată


Acesta a precizat că deși în Capitală există și alte spitale de urgență, acestea se confruntă cu numeroase cazuri, astfel că o parte dintre aceste cazuri vor putea fi preluate de noul spital.

"Avem două spitale în București de urgență. Au foarte multe cazuri și nu fac față și atunci sper să putem aduna aici cei mai buni specialiști, tineri în primul rând, sub supravegherea seniorilor care au făcut mii și mii de intervenții. Începem să pregătim structura spitalului. Premierul ne-a sugerat să avem un elicopter, pentru ca la cazurile care vin din comune și și orașele limitrofe să găsim și sursa de unde să luăm elicopter. Noi încercăm pe Asociație să o facem. Eu spun că merită. Spitalul va avea o legătură funcțională cu partea veche a spitalului, care nu va mai fi veche decât ca istorie, dar ca aspect o refacem", a mai afirmat Oprescu.

La rândul său, premierul Victor Ponta l-a felicitat pe primarul general pentru investițiile realizate în domeniul sănătății, precizând că Guvernul va oferi tot sprijinul necesar, astfel încât "sistemul de sănătate să aibă o infrastructură modernă, personalul din sănătate să aibă o perspectivă foarte clară pentru viitor, să putem crește în zona de salarii".

"Eu îl felicit pe primarul general că a investit în infrastructura de sănătate, cred că și faptul că e medic a contat foarte mult că investește în sănătate. Cu atât mai mult îi laud pe primarii care nu sunt medici și tot au investit în sănătate. Noi avem obligația, de fiecare dată, de la nivel central, când apar diverse probleme de finanțare, să acordăm sprijin. (...) O să sprijinim cu tot ceea ce ține de Guvern și pe partea de aprobare a numărului de paturi, a tuturor condițiilor pentru a avea un contract cu Casa Națională, care să permită finanțarea, fiindcă ar fi ridicol să avem un spital așa de modern, dar să nu avem sursele pentru medici și personal. Dacă pornim de acum, din octombrie, pentru anul viitor, când e gata spitalul, vom avea totul pus la punct", a mai spus prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel